Древната каменна окръжност, която гордо се извисява над равнината в

...
Древната каменна окръжност, която гордо се извисява над равнината в
Коментари Харесай

Разкриха една от тайните на Стоунхендж

Древната каменна окръжност, която гордо се извисява над равнината в графство Уилтшир, е известна в целия свят като Стоунхендж.

Тя притегля доста откриватели и туристи, само че историята й продължава да бъде загадъчна.

Специалисти от университетския лицей в Лондон разкриха една от тайните на Стоунхендж, откакто изучиха кариера, от която са добивани камъните за построяването му.

Кариерата се намира измежду хълмовете Пресели в Пембрукшър. Именно оттова са взети част от монолитите за един от най-известните в света археологически монументи, оповестява изданието EurekAlert.

Учените са открили, че кариерата е цялостна с долерит. Колоните долерит са отделяни една от друга благодарение на клинове, по-късно са товарени на платформи от камък и са отнасяни до мястото за градеж.

В каменоломната в Пембрукшър са добити колоните за вътрешния кръг на Стоунхенд. От кариерата до паметника дистанцията е към 300 км.

Всеки един от неолитните монументи в Европа е издигнат от мегалити, открити близо до тях. Най-голямото разстояние, от което са докарвани, е единствено 16 км. При Стоунхендж става дума за пъти повече.

Изучаването на кариерата ни доближава до една от многото секрети на Стоунхендж, споделя проф. Майк Паркър Пиърсън.

Той добавя, че скоро ще се разбере за какво е издигнат паметникът и то толкоз надалеч от каменоломната./ profit.bg

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР