Дресирането на жизнерадостните кученца може да се струва лесно на

...
Дресирането на жизнерадостните кученца може да се струва лесно на
Коментари Харесай

Училищата за кучета са полезни

Дресирането на жизнерадостните кученца може да се коства елементарно на непрепатилите, само че испански експерти настояват, че е по-добре те да бъдат записани на особено учебно заведение, заяви в. "Дейли мейл ".

Кучетата, които са посещавали учебно заведение, се управляват по-добре, когато пораснат, не са толкоз нападателни, не се стряскат от уличното придвижване или в непозната среда. Освен това са по-спокойни, когато ги къпят, и понасят по-добре визитите при ветеринаря.

Авторите на проучването от испанския университет "Сантяго де Компостела " са наблюдавали 80 кучета, 32 от които посещавали шест часа за образование като дребни. Програмата включвала игра с други кученца и другарство с непознати. Стопаните също получавали препоръки по какъв начин да дресират любимците си. След една година кучетата с професионално образование получили три пъти по-често високи оценки за липса на експанзия, за послушание, несоциален боязън, сензитивност на досег, неустойчивост на дресиране.

Периодът на социализация, когато кученцата са на възраст от 3 до 13 седмици, е значим, с цел да свикнат те с хората. Много стопани обаче не знаят какво е естественото държание за любимците им и реагират несъответстващо, когато то е неприятно, или ги санкционират прекомерно постоянно. Това може да усили експанзията и възбудимостта.

Смята се, че до 87 % от кучетата имат поведенчески проблеми.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР