Дрехите, аксесоарите и туризма – тези три индустрии ще спечелят

...
Дрехите, аксесоарите и туризма – тези три индустрии ще спечелят
Коментари Харесай

Кой ще спечели от "ефекта Меган" в британската икономика

Дрехите, аксесоарите и туризма – тези три промишлености ще завоюват от " резултата Меган " с наближаването на кралската женитба през май. Това плануват специалисти, сочейки, че въздействието на Меган Маркъл върху стопанската система може да се окаже даже по-голямо от това на Катрин Мидълтън, която се омъжи за принц Уилям през 2011 година

Туризмът

" През 2012 година предвидихме, че туризмът ще завоюва към 390 млн. лири поради празненствата за Диамантения празник от ръководството на кралицата, като в тях се включват резервациите за хотели и продажбите на сувенири. Може да се чака, че сватбата следващата година ще генерира сходни или даже по-големи доходи ", споделя пред в. " Експрес " Дейвид Хай от консултантската компания Brand Finance.

При отслабената лира е евентуално и броят на туристите, посещаващи Англия, да се усили. През 2011 година, когато бе сватбата на Уилям и Кейт, броят на туристите скочи с 800 000 спрямо предходната година.
" Комбинацията от международната популярност на принц Хари, световната популярност на Меган Маркъл като актриса, американския ѝ генезис, фактът, че Англия в този момент е по-евтина, в сравнение с преди две години, в действителност е могъща. За пръв път от Грейс Кели насам американска актриса се омъжав за принц ", споделя Бърнард Донъхю от Асоциацията на водещите туристически атракции пред в. " Телеграф ".

" Ефектът Меган "

" Голяма част от облагите, генерирани от монархията, се дължат на " докосването на Мидас " на херцогинята и продажбите на марките, които тя носи. Меган Маркъл е съумяла актриса с световна известност и мощен персонален имидж. Може да се чака, че и тя, както херцогинята на Кеймбридж, ще стане дипломат на монархията и на английските марки, изключително в родните ѝ Съединени американски щати и в Канада, където живееше до неотдавна ", изяснява Хай от Brand Finance за " Експрес ". " Ефектът Кейт " се пресмята на към 200 млн. лири годишно, сочат от Brand Finance и чакат въздействието на Маркъл да е даже по-голямо.

 Чантата на Strathberry от първата им публична изява като годеници в Нотингам, също бе бързо изчерпана макар цената от 495 лири.
© Hannah Mckay, Reuters

Чантата на Strathberry от първата им публична изява като годеници в Нотингам, също бе бързо изчерпана макар цената от 495 лири.

Маркъл и Хари се появиха за пръв път като двойка на игрите Invictus през септември. Тъмните ѝ очила от Finlay & Cо на стойност 20 000 $ се разпродадоха за 24 часа. Макар носени и от други, може би по-големи звезди – като Джесика Алба и Риана, нито една от тях не е имала подобен резултат, споделя основателят на марката Дейвид Локхед пред в. " Файненшъл таймс ". Американците генерират 20% от онлайн трафика на магазина, само че след появяването на Маркъл, делът им е скочил до 40%. Продажбите в Съединени американски щати са се нараснали с 2700% спрямо предходната година, а на съответния модел се дължат 80% от тях.

Бялото палто на Line the Label – дребна канадска марка, която Маркъл носи на първата фотосесия за годежа – провокира подобен интерес, че уеб сайтът на компанията падна, а бройките бяха разпродадени за минути. Чантата на Strathberry от първата им публична изява като годеници в Нотингам, също бе бързо изчерпана макар цената от 495 лири.

От Британския консорциум за търговия на дребно чакат положителен, само че кратковременен резултат върху продажбите. " Дрехите и обувките завоюваха най-вече от брака на херцогинята и херцога на Кеймбридж ", споделя Рейчъл Лунд. " Онзи месец бе регистриран рекорден растеж, защото хората желаеха да имитират стила на новото допълнение към кралското семейство. А до момента в който страната е в празнично въодушевление, продажбите на храни и питиета също бяха извънредно високи ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР