Дребнотемието, в което са изпаднали политиците, ангажира твърде много българското

...
Дребнотемието, в което са изпаднали политиците, ангажира твърде много българското
Коментари Харесай

Таня Скринска: Дребнотемието на политиците убива България

Дребнотемието, в което са изпаднали политиците, ангажира прекалено много българското общество и това ни пречи да забележим огромните проблеми, пред които сме изправени като страна и като член на Европейския съюз.

Това съобщи в изявление за БГНЕС бизнесдамата Таня Скринска, която преди броени дни завоюва премията „ Жена на годината “ в категория „ Бизнес “ на списание „ Grazia “.

„ Начело би трябвало да са политици, които движат обществото и са визионери, които имат сериозна визия за бъдещото, тъй като в противоположен случай страната ни изпуска значимите неща, които не могат да бъдат върнати “, безапелационна е Скринска и добави, че не обръщаме внимание на сериозните проблеми в образованието, опазването на здравето и стопанската система.

„ От няколко месеца сме очевидци на сериозна криза освен в Европа, само че и в света. Рецесия, която към този момент се отразява и на българския бизнес. Потреблението там е извънредно свито, а това би трябвало да е като сигнална лампа и за нас, които сме тук, тъй като доста от процесите у нас идват с леко забавяне и в действителност би трябвало да обръщаме внимание на протичащото се там “, предизвестява бизнесдамата.

Таня Скринска, чийто бизнес е в региона на транспортните услуги, е извънредно огорчена от обстоятелството, че България продължава да не съумява се възползва от своето стратегическо местонахождение. „ Близо сме и до Солун, и до Истанбул. Разполагаме с пристанища като Варна и Бургас, само че не ги използваме. Не съумяваме да ги развием по този начин, че да се възползваме от географските ни дадености и да бъдем страна с основно значение за развиването на целия Европейски Съюз. Можем даже да задаваме трендове в доста направления, а ги изпускаме като опция “, акцентира тя.

Причината това да се случва, съгласно нея, се корени в това, че доста хора и в политиката, и в бизнеса възприемат партньорството ни като смирение, а не като равнопоставеност.

„ Като общество, като страна би трябвало да имаме нужното самочувствие освен поради хилядолетната си история, а и поради даденостите, които можем да използваме, също по този начин и поради хората, които България има. Винаги сме подценявали качеството на българските фрагменти, а не би трябвало да го вършим. Ако се държим като пълноправен сътрудник в общността, в която сме, можем да реализираме доста от задачите си “, счита Скринска.

Друг главен проблем е методът, по който споделяме с европейските си сътрудници.

„ Политиците ни имат две съществени неточности – не гледат в вероятност и търсят бърз резултат, с цел да се харесат на хората. Никой не желае да прави нещо, което ще даде резултат на един по-късен стадий “, съобщи бизнесдамата.

Проблематично е и, че политиците ни не популяризират и не нареждат по верния метод българския бизнес: „ Това е работа и на нас като бизнесмени, несъмнено, само че и политика на страната, тъй че ние да бъдем пълноправен сътрудник и член, и изобщо хора, които сме със сериозна позиция в Европа “.

Затова тя приканва политиците да оставят дребните неща и да помислят за това, което е значимо за хората и за обществото ни, за младежите, за образеца, който им даваме. Заедно с бизнеса би трябвало да се опитат да основат среда, която да накара младежа да избере България и да остане тук.

Преди броени дни Таня Скринска завоюва премията „ Жена на годината “ в категорията „ Бизнес “ на списание „ Grazia “. „ Всички наградени се обединихме към идеята за отбрана на жертвите на домашно принуждение. Обществото ни би трябвало да обръща по-голямо внимание на този проблем и за него би трябвало да се приказва повече. Щастлива съм, че за втора поредна година това е точно идеята, към която се сплотява състезанието и се веселя, че съм едно от лицата на тази акция “, показа тя.

Питаме какво е триумфът за нея и по какъв начин го показва на своите деца: „ За едни триумфът е обвързван с издигането в йерархията, за други - с по-високи приходи. Никога не съм се замисляла върху това каква е крайната цел, постоянно съм гледала да правя добре работата си, да съумявам да върша щастливи, да стимулирам хората, с които работя и които са към мен. Опитвам се да науча децата си, че е значимо всеки ден да си вършим добре работата, а триумфът ще бъде естествено разследване от нашите ежедневни старания “. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР