Драстично са се увеличили пожарите в Благоевградска област тази година.

...
Драстично са се увеличили пожарите в Благоевградска област тази година.
Коментари Харесай

Рязко са се увеличили пожарите в земеделски земи в Благоевградско

Драстично са се нараснали пожарите в Благоевградска област тази година. Само за първите два месеца на 2019 година огнеборците в района са загасили над 800 пожара. Това е двойно повече в съпоставяне със същия интервал на предходната година.

Огънят потегля от запалени треви и шубраци в региона на квартал „ Ален мак “, а поради мощния вятър бързо се разраства и стига безусловно под терасите на околните кооперации. Само бързата реакция на пожарникарите избавя постройките. На място идват три пожарни автомобила и за по-малко от час огънят е сподавен. Причините се обясняват, само че изрично се касае за човешка немарливост, споделиха от пожарната работа. Хората, живеещи там, също считат по този начин.
Иван Христов: Децата си играят тука на площадките, където в последна сметка е пригодено за тях, горе и то се вижда, че деца мъчно биха могли да отидат да играят, камо ли да палят. Благодарение на това, че не се почистват в близост регионите и по тази причина са пожарите. Възможно е, нали някой от притежателите на парцелите да си е запалил за нали да си попочисти малко, само че предните години не сме имали такова нещо.
При пожара изгоряха 10 дка сухи треви и шубраци, материални вреди, за благополучие, няма. В обитаемоте места в региона на Благоевград запалването на нивите е всекидневие в последния месец, а следи от огъня могат да се видят към всяко село.

За фермерите това е най-лесният и на ниска цена метод да почистят нивите си преди пролетното засяване.
Катя Мирчева: Пожари да не провокират, да, тъй като старите хора са споделили „ с огън и с вода смешка не трябва! “ - това е най-трудното нещо, което можеш да го предотвратиш.
При тези пожари постоянно умират и дребни скотски типове като охлюви и костенурки.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР