Драматичен театър Стоян Бъчваров“ Варна ще гостува отново в Пловдив

...
Драматичен театър Стоян Бъчваров“ Варна ще гостува отново в Пловдив
Коментари Харесай

Варненският театър гостува с „Дамата с камелиите“


Драматичен спектакъл „ Стоян Бъчваров “ Варна ще гостува още веднъж в Пловдив през ноември. След изключителния триумф на спектакъла „ Тютюн “ с присъединяване на Диана Димитрова и Калин Врачански, този път пловдивчани ще имат опция да се насладят на най-новия театър от афиша на театъра в 102-рия креативен сезон (2022-2023) – „ Дамата с камелиите “ от Александър Дюма-син.

Представлението ще се играе на 28 ноември 2022 година от 19.00 часа в Дома на културата „ Борис Христов “. Билети можете да резервирате още в този момент на телефон: 0885 22 35 52

Режисурата е дело на Маргарита Мачева. За ролята на Маргьорит Готие тя се стопира на обаятелната Христина Джурова. Само за година и половина Христина Джурова построи стремителна кариера на варненска сцена с 9 функции, получи номинация ИКАР за поддържаща роля. Не по-малко разчувствуван за първата си изява в основна роля като Арман Дювал е и Недялко Стефанов, също забавен млад артист от варненската натрупа. Двамата с Христина имат финес и мощ, една рядка композиция, която съгласно Маргарита Мачева ще ги трансформира в безапелационна двойка на сцената.

Наред с именития Стоян Радев – Граф дьо Валвий, вземат участие Веселина Михалкова – Прюданс Дюверноа, Пламен Димитров – Мосю Дювал, Александра Майдавска – Нанин, Александра Койчева – Анес, Миглена Везирова – Нишет и Константин Соколов – Сен-Годен.

Съвременната трактовка на „ Дамата с камелиите “, заложена в актьорската игра, е изведена поредно и в истинската музика на Петър Дундаков, условния сценографски подтекст на Борис Далчев и инспирираната от класиката и висшата мода костюмография на Константин Вълков.

„ Дамата с камелиите “ е роман за оня момент, в който щастието те допира за малко и след това изчезва. За пропуснатите благоприятни условия. За невъзможните избори. За разминаването с другия. Дюма-син написа романа си, откакто губи огромната си обич и посредством текста си я съживява още веднъж и още веднъж, поправяйки грешките от предишното.

Спектакълът, който сътворяваме с трупата на Драматичен спектакъл „ Стоян Бъчваров “, е опит за дисекция на предишното, сглобяващ части от липсващ живот, с цел да си отговорим на въпроса за какво проваляме сами препоръчаната ни опция за благополучие и търсим път обратно чак когато към този момент е прекомерно късно. 
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР