Драматичен театър Стоян Бъчваров ще представи днес пред публика комедията

...
Драматичен театър Стоян Бъчваров ще представи днес пред публика комедията
Коментари Харесай

Мегапродукцията Влюбеният Шекспир гледаме днес във Варна

Драматичен спектакъл " Стоян Бъчваров " ще показа през днешния ден пред аудитория комедията " Влюбеният Шекспир ", режисура на проф. Пламен Марков, припомня Moreto.net.

От 18 часа, на Основна сцена ще гледаме една брилянтна комедия, за пръв път сложена в Уест Енд през 2014 година, за недоразуменията към написването на фамозната пиеса „ Ромео и Жулиета ” и възбраната дами да играят в театъра. Много от героите, репликите и сюжетните похвати се отнасят до пиесите, а в постановката на проф. Пламен Марков и напълно безусловно до сонетите на Барда, тъй че актуалното прекарване на Шекспир не е лишено от достоверност. Дозата историчност пък придава на измислената любовна история още по-голяма романтика.

Сценографията и костюмите са на Мира Каланова, музиката е на Калин Николов, а хореография и театрален пердах - дело на Камен Иванов. В функциите ще забележим Адриан Филипов (Уил/Шекспир), Стоян Радев (Филип Хенслоу – продуцент и притежател на театър) и Цветина Петрова (Виола/Кент/Ромео/Жулиета), е заета да обясни на фена по кое време, по какъв начин и за какво въпреки всичко се влюбва човек. В функциите ще забележим още Димитър Мартинов, Николай Кенаров, Валери Вълчев, Валентин Митев, Веселина Михалкова, Симеон Лютаков и други /moreto.net
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР