Драматичен театър Сава Огнянов“ Русе представя на 25 януари във

...
Драматичен театър Сава Огнянов“ Русе представя на 25 януари във
Коментари Харесай

Странна случка с куче през нощта: Русенският театър гостува във Варна с пиеса по световен бестселър

Драматичен спектакъл „ Сава Огнянов “ Русе показва на 25 януари във Варна представлението „ Странна преживелица с куче през нощта “ по международния бестселър на Марк Хадън. Спектакълът ще се играе в държавна такса „ Стоян Бъчваров “ от 19:00 часа. Романът се слага за първи път на огромна театрална сцена у нас.

Зарядът от страсти и динамично деяние и отварянето към усещанията на другия са провокацията на режисьора Боян Иванов към фена.

“Има доста вълнуващи моменти, а романът е доста човешки. Актьорите се потопиха в прочувственото положение на героите си, само че не бих го нарекъл драма, тъй като нашият метод е друг и сме се пробвали да ги интерпретираме доста леко и топло, без да натискаме и подчертаваме това ”, разяснява Боян Иванов, който е и шеф на Русенския спектакъл.
15-годишният Кристофър организира лично следствие. Криминалната конспирация завърта в калейдоскоп околните му и познатите в квартала и той се изправя пред най-голямото тестване в живота си до този миг. Крайъгълният камък е лъжата, а свят, издигнат на логиката, не търпи това.

Известният артист от варненската натрупа Стоян Радев взе участие като посетител артист. “Романът е извънреден, а историята безпределно вълнуваща. Драматизацията е доста добре направена ”, сподели Радев. Ролята на Кристофър е дебют на младия артист Калоян Желев. За да я получи, той печели кастинг, разгласен от Русенския спектакъл.

В спектакъла вземат участие още Кристиана Ценкова, Ясена Господинова, Ивайло Драганов, Кадри Хабил, Милен Димитров, Венцислав Петков, Надя Банчева.

Проектът е сбъднат с финансовата поддръжка на Национален фонд „ Култура “.

Заповядайте на 25 януари, от 19:00 часа, в държавна такса „ Стоян Бъчваров “.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР