Драмата с двойното самоубийство в Люлин се заплита! Полетелите от

...
Драмата с двойното самоубийство в Люлин се заплита! Полетелите от
Коментари Харесай

Актуални данни: Двойното самоубийство в столичния квартал Люлин се заплита, появи се врачанска връзка

Драмата с двойното самоубийство в " Люлин " се заплита! Полетелите от осмия етаж на блок в столичния квартал млади мъже нито са наркомани, нито са гейове, каквито версии се появиха в опит да се обяснят нелепите смърти!
В това са безапелационни околните и роднините на двете момчета. Телата на 26-годишния Илия и 19-годишния Веско бяха открити от съседи към 3,30 ч. сутринта на 2 август. Първоначално по медиите се появиха версии, че двамата са имали гей връзка и са били забъркани с опиати. Появиха се даже и " информации ", че умрелите са били наркодилъри, в които няма безусловно нищо правилно.
Истината е напълно друга, разкриват близки на момчетата пред " България Днес ".
Двамата младежи са имали доходоносна работа. Илия и Веско са се занимавали с слагане на слънчеви панели на разнообразни здания. Двамата са наели жилището в " Люлин ", с цел да могат да са покрай обектите, на които работят.
Тяхната гибел продължава да бъде цялостна тайнственост, а околните им нямат никаква концепция каква може да е повода за съдбовния полет. Двамата не са имали финансови проблеми и претекстове за самоубийство, което води до доста въпросителни за гибелта им.
" Нито пият алкохол, нито пушат. Дори и кафета не пиеха, единствено натурални сокове и вода. Изкарваха си положителни пари от работата, нямали са проблеми. Илия доста обичаше да върви на фитнес. Бачкаха и спортуваха ", споделя Сашо Димитров, вуйчо на Илия
Версията за гей спекулация тотално се опровергава от околните на двамата млади мъже. 26-годишният Илия оставя жена и 2 дребни деца - момченце на 3 години и и момиченце на 6. Те живеят във врачанското село Голямо Пещене, до момента в който другият умрял - 19-годишният Веско, е от Банкя.
В неделя Илия бе изпратен в последния си път в Голямо Пещене, като на погребението на момчето се събра съвсем цялото село.
Тези дни стана ясно, че идващите и криминалистите не са разкрили никаква дрога, нито следи от опиати в жилището, от който паднаха Илия и Веско на 2 август през нощта. Това поддържа разказаното от вуйчото на Илия.
" В медийното пространство се изписаха всевъзможни неприятни неща за двете момчета. Били са гейове, били са надрусани и тем сходни неща, които са единствено и само гнусни спекулации. Няма грам истина в това! Никой даже не се е обадил да ревизира до каква степен е следствието и дали в действителност е открита дрога! ", споделя човек, осведомен с следствието на Софийската районна прокуратура.
По публична информация от правната институция все още са разпитани голям брой очевидци, само че за жалост няма такива, които са видели самото рухване. Това от своя страна затруднява следствието. Огледите на жилището, от който полетяха Илия и Веско, към този момент са завършили. В момента се чакат резултатите от аутопсиите на двете тела, токсикологични разбори и други назначени правосъдни експертизи, които вероятно да дадат светлина на случая.
Източникът от прокуратурата споделя, че резултатите не се чакат скоро, защото не са доста лекарите, които правят подобен вид проучвания. Малко са, а и сега е отпускарски сезон. Повечето са на почивки и нещата ще се забавят известно време.
Говорителят на Софийската районна прокуратура Мадлен Шишманова изясни и объркването поради члена, по който се проверява.
" В момента следствието към момента тече. Към момента нищо не сочи да има различен забъркан, т.е. да са убити или склонени към самоубийство. Тук идва едно комплициране поради члена, по който се проверява. Винаги, всички самоубийства се проверяват по члена, който гласи - " склоняване към самоубийство ". Това просто е единственият член, по който може да се работи. Той е доста остарял, на десетки години и не е променян или допълван от предишния век. Тук идва и това комплициране с думата " склоняване ". Това не значи, че считаме или имаме доказателства, че трето лице е склонило двете момчета да се самоубият. Напротив, все още няма такива данни ", посочи Мадлен Шишманова.
По неофициална информация проверяващите нямат никаква концепция каква може да е повода за двойното самоубийство. Една от версиите е, че е допустимо да е случай, само че това следва да стане ясно в идващите месеци.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР