Драгомир Драганов положи клетва като народен представител от ГЕРБ-СДС в

...
Драгомир Драганов положи клетва като народен представител от ГЕРБ-СДС в
Коментари Харесай

Драгомир Драганов се закле като депутат на мястото на Атанасова

Драгомир Драганов постави клетва като депутат от ГЕРБ-СДС при започване на пленарното съвещание. Той заема мястото на Десислава Атанасова, която беше определена за парламентарен арбитър.

Депутатите ще обсъдят през днешния ден на първо четене три законопроекта за промени в Закона за здравното обезпечаване. В дневния ред е още първото четене на Законопроект за силата от възобновими източници в морските пространства и второто четене на промени в Закона за запасите от петрол и нефтопродукти.

Два от законопроектите са импортирани от народни представители от „ Продължаваме промяната – Демократична България “ (ПП-ДБ), а третият – от ГЕРБ-СДС.

Първият законопроект, с вносител Васил Пандов от ПП-ДБ, цели възстановяване на уредбата по повод разходването на обществени средства от бюджета на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) за лекарствени артикули, прилагани в болничната помощ, които са отвън цената на клиничните пътеки, се показва в отчета на комисията по опазване на здравето. Предвижда се НЗОК да заплаща лекарствените артикули на стойност, изчислена на база най-ниската стойност на единица интензивно вещество по интернационално непатентно название (INN), и лекарствена форма от средноаритметичната стойност на единица интензивно вещество.

Законопроектът за изменение и допълнение на Закона за здравното обезпечаване, импортиран от Костадин Ангелов от ГЕРБ-СДС и група народни представители, е обвързван с рамковите съглашения. Предвидено е НЗОК да не може да заплаща лекарствените артикули на стойност по-висока от най-ниската стойност сред последно настоящите рамкови съглашения и приблизително претеглената стойност, заплатена от НЗОК през миналата година за всеки лекарствен артикул, и цената, на която лекарственият артикул е доставен на съответния реализатор на болнична здравна помощ, се показва в отчета на здравната комисия.

Третият законопроект е импортиран от Божидар Божанов от ПП-ДБ. С промените се планува системата за несъмнено електронно връчване да бъде единственият разрешен метод за даване на документи в РЗОК. По този метод ще се понижи административната тежест за договорните сътрудници.

Очаква се още депутатите да обсъдят на първо четене Законопроект за силата от възобновими източници в морските пространства. На второ четене се чака да бъдат гласувани измененията в Закона за запасите от петрол и нефтопродукти.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР