ДПС внесоха в Народното събрание законодателни изменения в общата част

...
ДПС внесоха в Народното събрание законодателни изменения в общата част
Коментари Харесай

ДПС иска по-строги наказания за домашно насилие

ДПС внесоха в Народното събрание законодателни промени в общата част на Наказателния кодекс. Те се отнасят към използването му по повод осъществените закононарушения при изискванията на домашно принуждение.

Като съответен мотив за задвижването на въпроса депутатите от Движение за права и свободи показаха острата реакция на комисаря по правата на индивида към Европейския съвет Дуня Миатович предходната седмица, която изрази своето терзание от забавянето на тези промени от страна на държавното управление и настоя те да бъдат осъществени по най-бързия метод.

По време на брифинг в Народното събрание Хамид Хамид напомни, че още преди 2 години омбудсманът на Република България е предложил на Министерството на правораздаването да внесе оферти, с които да се отстранен условията за методичност, тъй като по тяхната мощ текстовете за домашно принуждение в Наказателния кодекс не работят.

„ В момента преди съответното действие се изисква за бъдат направени три регистрации в полицията и едвам тогава да бъдат прилагани по-тежките сформира, а в болшинството от случаите още първият акт на принуждение оставя трайни душевен и физически последствия, тежки телесни повреди, за съжалени в редица случаи се стига и до загуба на човешки живот “, уточни Хамид.

По думите му до момента в който държавното управление си разменя писма, събира работни групи, не се ангажира със периоди, се случват нещастия като тази с Алена Щерк.

„ Затова считаме, че текстът би трябвало да бъде признат навреме “, безапелационни са от Движението.

Движение за права и свободи се ангажира сред първо и второ четене на законопроекта да внесат оферти за по-тежки санкции при случаи на домашно принуждение. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР