ДПС трябва да участва във властта, за да бъде тя

...
ДПС трябва да участва във властта, за да бъде тя
Коментари Харесай

Знаково лице на ДПС попиля кабинета ,,Петков“: Застрашиха сигурността! Всичко хубаво е заради нас

ДПС би трябвало да взе участие във властта, с цел да бъде тя постоянна, съобщи в изявление за бТВ Петър Чобанов, претендент за народен представител на Движение за права и свободи и лидер на листите в София-област и Ямбол.
„ Първите три неща, който ще създадем, е да възстановим разговора в Народното събрание, само че и незабавно да се обърнем към проблемите на хората. Трябва да бъдат решени проблемите с инфлацията, с обедняването и приходите, с работните места, с потенциала на стопанската система, тъй като без вложения и останалите проблеми не могат да бъдат решени “, изясни той.
Чобанов напомни, че по време на предходните избори те са упорствали за възобновяване на държавността. България обаче е получила едно държавно управление, което освен не възвърне държавността, само че е и възпроизвело остарелия модел на ръководство. Освен това съгласно него кабинетът „ Петков “ е разрушил финансовата непоклатимост на страната, като е заплашил и сигурността по границите.
„ Сега се обръщаме към всички с базови послания, които се надяваме те да възприемат. Това е разсъдъка да проучваме икономическите и обществени политики. Разумът да генерираме съответните решения. Отговорността – както персонална, по този начин и партийна и парламентарна. Отговорността тези решения да се материализират и хората да усетят резултатите “, сподели още той.
Петър Чобанов изясни, че са подкрепили предходното предложение на ГЕРБ за експертен кабинет, тъй като те са предложили в него да има хора, на които може да се има доверие. Призна обаче, че този метод не е сработил, тъй като е липсвал добър разговор сред партиите.
„ Формулата за сформиране на държавно управление ще се реши в границите на разговора. Не можем занапред да затворим вариантите – те са отворени. Важно е обаче да се осъзнае, че единствено с разсъдък, единствено с поемането на отговорност и единствено с разговор може да се стигне до решение “, акцентира още претендентът за народен представител на Движение за права и свободи.
Той посочи, че е право на президента Румен Радев да реши, на кого да връчи мандата за сформиране на държавно управление. Според него обаче, постоянно, когато Движение за права и свободи е взело участие във властта, са се осъществили стратегическите цели на обществото и на родината – влизането ни в НАТО и Европейски Съюз, както и високия стопански напредък в интервала 2000-2008 година
„ Всички хубави неща са се случвали с присъединяване на Движение за права и свободи. Сега, с цел да има постоянна власт, Движение за права и свободи би трябвало да взе участие “, безапелационен беше Петър Чобанов.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР