ДПС смята, че докладът на ЕК по Механизма за сътрудничество

...
ДПС смята, че докладът на ЕК по Механизма за сътрудничество
Коментари Харесай

ДПС: Докладът на ЕК е обективен и добър за страната

ДПС счита, че отчетът на Европейска комисия по Механизма за съдействие и инспекция е справедлив и добър за страната ни. Това съобщи на брифинг в Народното събрание зам.-председателят на ПГ на Движение за права и свободи Йордан Цонев. 

Това е най-хубавият отчет от началото на използването на този механизъм, уточни Цонев. Напредъкът е явен, казаното в документа е правилно за страната, добави той. Радостен е фактът, че отчетът е предпоследен, нека да остане предпоследен, тъй като всички виждаме, че напредъкът на страната е задоволително огромен по процесите и секторите, които се следят, а и механизмът е много привършен като влияние, сподели Цонев. 

Движение за права и свободи приема тази относително добра оценка за страната като притежание на всички, които са взели присъединяване - правосъдната власт, медиите, гражданското общество, ръководещите, опозицията, уточни Цонев. Колегата му Хамид Хамид изясни какъв е приноса на Движение за права и свободи в този развой. " ПГ на Движение за права и свободи взе участие извънредно интензивно във всички оферти, законопроекти, в огромна част ние сме съвносители и интензивно участвахме в дебата. Нещо повече - огромна част от нашите оферти усъвършенстваха законопроектите, които бяха признати ", съобщи депутатът. По думите му принос има и правосъдната система като цяло, Висш съдебен съвет, съдии и прокурори, които са имали своята дейна роля и предпочитание за промени в правосъдната система.

Докладът е много справедлив и би трябвало всички да продължим да работим в тази посока, с цел да няма повече такива механизми за наблюдаване върху страната ни, сподели още Цонев. 
На въпрос какво е отношението на Движение за права и свободи към митингите в страната Йордан Цонев съобщи, че поддържат настояването на майките на деца с увреждания за оставка на вицепремиера Валери Симеонов. Не участваме в митингите, не участваме в организацията, само че някои от настояванията, като това, което загатнах, стоим зад него, добави той.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР