ДПС ще проведе в събота дълго оглаганата си национална конференция,

...
ДПС ще проведе в събота дълго оглаганата си национална конференция,
Коментари Харесай

ДПС прави избори за свой лидер – само с един кандидат

ДПС ще организира в събота дълго оглаганата си национална конференция, на която би трябвало да избере новия си ръководител.

Името му в действителност към този момент е известно – това е актуалният водач на придвижването Мустафа Карадайъ. Той е единственият претендент. Не се и очакваше да се появи съперник за поста. На провежданите през последните месеци отчетни събрания на локалните партийни структури ликът на Карадайъ постоянно се виждаше паралелно с този на почетния ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган, което беше задоволително показателно за това какво ще се случи.

С максимален интерес на конференцията в действителност се чака обръщението на Доган към неговите съпартийци. На обичайните си речи в края на всяка година почетният водач на придвижването задава курса, който неговата политическа мощ да следва в близкото бъдеще.

Интересното е, че конференцията, която ще премине под мотото „ Свобода, единение, заедност ”, ще се организира напълно онлайн, с цел да се спазят противоепидемичните условия.

ПОКАНА КЪМ ЕРДОГАН

Движение за права и свободи е поканило отдалечено да се включат като участници политици от чужбина. Любопитен е описът на поканените от прилежаща Турция – президентът на страната Реджеп Ердоган, който е и ръководител на Партията на справедливостта и развиването, Кемал Кълъчдароглу - ръководител на Народнорепубликанската партия, Девлет Бахчели - ръководител на Партията на националистическото деяние, Мерал Акшенер - ръководител на Партията на положителното. Това в действителност са водачите на най-големите политически сили в югоизточната ни съседка. С партията на Ердоган Движение за права и свободи от години има комплицирани и спорни връзки, като на моменти турските ръководещи са стигали до такава степен, че намерено да поддържат противниците на Доган у нас.

Поканени са още водачите на европейските и международните либерали - Хакима ел Хаите, президент на Либералния интернационал, Ханс ван Баален, президент на АЛДЕ и доста други.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР