ДПС разпространяваха напълно невярна доктрина по време на цялата предизборна

...
ДПС разпространяваха напълно невярна доктрина по време на цялата предизборна
Коментари Харесай

Иво Прокопиев: ДПС лъжат и манипулират по мой адрес

" Движение за права и свободи разпространяваха изцяло погрешна теория по време на цялата предизборна акция, че надали не всичко е наред, че има едни неприятни медии, един кръг и международна интрига, която от 90-те години води война с Движение за права и свободи. Никой не води война с тях ”. Това сподели в изявление предприемачът Иво Прокопиев.

През предходната седмица ръководителят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ и депутатът от партията Йордан Цонев неведнъж използваха “олигарх “, „ медиен монополист “, „ проведена незаконна група “, „ Неправителствени организации рекет “ от трибуната на Народното събрание за основателя на „ Капитал “ и „ Дневник “ Иво Прокопиев. В отговор, тогава, предприемачът разгласява.
 Прокопиев с публично писмо към Карадайъ: В естествената страна не става като в тоталитарната Прокопиев с публично писмо към Карадайъ: В естествената страна не става като в тоталитарната
Уважаеми господин Карадайъ, Обръщам се обществено към Вас, тъй като виждам възходяща експанзия и манипулативност в серия Ваши изявления, ка...

Пред Нова телевизя Прокопиев разяснява, че причина за офанзивите против него е независимостта на медиите, на които е основател. Той даде за образец делата, които се водят против него и все още са завършили с оправдателна присъда.

" Това демонстрира, че е било детайл на принуда, с цел да бъде запушена устата на самостоятелните медии. Целта е медиите, които в дълги интервали бяха единствен конкурент на този модел на ръководство, тяхната легитимност и въздействие в обществото да бъде дискредитирана и понижена, в случай че може през мен и стопански унищожени. В превзетата страна няма място за самостоятелни медии ", сподели Прокопиев.

" Завладяването на страната стартира от КТБ. Години наред " Капитал " показваше по какъв начин там се прави неприемлива централизация на държавни средства, купуват се медии, сраства се правосъдна с финансова власт. След това цялото това нещо гръмна с великански загуби за вложителите и за българските жители. Не бяха минали година-две, когато същото нещо стартира да се построява в държавната Банка за развиване. Едно към едно. Това са два от най-емблематичните образци на превзетата страна и на бездействието на институциите и регулаторите ", добави Прокопиев.

Според него най-големият проблем е, че поради завладените регулатори и неработещото правораздаване, след разкритията на публицистите не последвали никакви дейности с изключение на репресии към тези, които съобщавали обстоятелствата. " Към мен, като издател, и към съответните публицисти ", посочи той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР