ДПС публикува проекта си за конституционна реформа след спор дали

...
ДПС публикува проекта си за конституционна реформа след спор дали
Коментари Харесай

ДБ поискаха оттегляне на Пеевски от комисията за конституционна реформа. ДПС няма да отстъпи, публикува свой проект за промени

ДПС разгласява плана си за конституционна промяна след спор дали Пеевски да остане член на конституционната комисия. Според съпредседателя на " Демократична България " Христо Иванов, Пеевски би трябвало да се отдръпна парламентарната комисия, подготвяща промените в Конституцията. Йордан Цонев обаче съобщи, че правосъдната промяна ще бъде направена с Движение за права и свободи и с присъединяване на Пеевски. От Българска социалистическа партия отвърнаха, че ПП-ДБ са осъзнали, че нямат надзор върху правосъдната промяна. А от " Възраждане " означиха, че Пеевски честичко влизъл в стаята на ПП-ДБ и се запитаха защо Движение за права и свободи търсят поддръжката на четвъртата, а не на третата политическа мощ. Ето и детайлности по тематиката.  

" Отнасям се с почитание към правото на всяка парламентарна група да предлага членове на комисии, само че тази комисия не е като останалите. Трябва да подходим извънредно деликатно. Трябва да създадем старания форматът и съставът и да не провокират разделяне. Опитваме се да създадем базата да живеем всички дружно. Не става дума някой да бъде посочен с пръст, само че не и да рискуваме целият развой да е фокусиран върху един или двама души ", съобщи съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов. И призна, че въпреки да е желал да " постави името си " в комисията, не го е направил от боязън, че " ще си сложи името в нейния неуспех ". 

Станахме очевидци на попълването на конституционната комисия. Не стана добре. Една парламентарна група сподели, че подхожда по този въпрос на подбив, друга се отхвърля от това, че с нейното безучастие е станал този избор. Колегите от ГЕРБ не знам дали си показват конструирането на болшинствата в този парламент. Това ли е битката със себе си, за която другояче доста подходящо говорите, сподели още Иванов. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР