ДПС подкрепя вота на недоверие, внесен от БСП, защото не

...
ДПС подкрепя вота на недоверие, внесен от БСП, защото не
Коментари Харесай

ДПС подкрепя вота, ГЕРБ не може да се справи с проблемите в здравеопазването

ДПС поддържа вота на съмнение, импортиран от Българска социалистическа партия, тъй като не има вяра, че ГЕРБ и ръководещите са способни да подхващат стъпки за смяна на порочната система в опазването на здравето. Това съобщи зам.-шефката на Народното събрание от Движение за права и свободи Нигяр Джафер по време на дебатите за вота.
Явно ще приказваме желание и смирение, само че дали ще приказваме за изхода от тази обстановка, попита тя. И изясни, че Движение за права и свободи поддържа вота " поради безвремието в здравеопазването; поради срутва на доверие в лекарите; поради знаците - България е с най-висока смъртност в Европейски Съюз, най-кратка дълготрайност на живот, с трайно над междинните равнища на детска смъртност; поради банкрута на лечебните заведения, който ще докара съсредоточаване на опазването на здравето в няколко огромни града, а 1/3 от хората няма да имат достъп. "

Ще подкрепим вота, тъй като е опазване на здравето постфактум, най-вече да решим казуса на правосъдните медици, добави Джафер. Имаме еврокомисар по дигитализацията, само че не и електронно опазване на здравето, подлага на критика тя.

Сектори като опазването на здравето би трябвало да имат надпартиен консенсус, само че има нещо изначално неверно в разбирането ви по какъв начин да се реализира той, подлага на критика депутатката от Движение за права и свободи ръководещите. Нямате храброст да назовете същинските представители на статуквото, против което ще се борите, обърна се тя към здравния министър Кирил Ананиев, който и в пленарната зала. И подсети за мораториума върху новите медикаменти - по какъв начин ръководещите 6 пъти са дали своят вот " срещу ", а на 7-ия, след указ на премиера, си оповестиха за отпадането му.

С подправен разговор и с подправени герои, които провокират медийни кавги, няма да се стигне до излаз, добави Джафер. " Освобождаването на Глинка Комитов, Николай Петров бяха прелестни мотиви за избор. Не опозицията и статуквото, а вие - ГЕРБ, сътвориха тези кавги ", добави тя. Според нея 10 година са задоволително време, с цел да бъдат поправени проблемите, в случай че от ГЕРБ са ги видели.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР