ДПС няма да подкрепи предложеното за възстановяване на 20-процентовата ДДС

...
ДПС няма да подкрепи предложеното за възстановяване на 20-процентовата ДДС
Коментари Харесай

Пеевски: Няма да има 20% ДДС за ресторантьорите, а Асен Василев да забрави за доносниците

ДПС няма да поддържа препоръчаното за възобновяване на 20-процентовата Данък добавена стойност ставка за ресторантьорския и хотелиерския отрасъл, както и концепцията за тласък за хората, подали сигнал за укриване на налози. Това съобщи пред БНР депутатът Делян Пеевски.

" Твърдо сме срещу, остават 9% ". Няма да го подкрепим за това нещо финансовото министерство ", сподели Пеевски.

А за бонусите при сигнал за укрити налози?

" И за това няма да го подкрепим. Това е една принуда, ще почнат едни измислени сигнали и ще има хора, които си подават сигнал след сигнал, с цел да вземат 10%. Това е смешно, няма да се случи ", безапелационен беше депутатът от Движение за права и свободи.

Между първо и второ четене на измененията в Конституцията ще бъде решено дали ще има смяна на националния празник, сподели още Делян Пеевски.

Той уточни обаче, че без поддръжката на ГЕРБ по-вероятно е датата да остане 3 март:

" Видяхме, че ГЕРБ се отхвърлиха, така че, знаете накъде вървим. Без техните гласове не може да стане, така че, в общи линии, това ще отпадне ", разяснява Пеевски.

Според Делян Пеевски нотариусът, издал нотариалния акт за собствеността на Руската черква в София, е направил закононарушение. Това е повода ПП-ДБ, ГЕРБ и Движение за права и свободи да подадат сигнал до прокуратурата, която да откри дали има данни за закононарушение:

" По нотариалните актове, досието, липсват документи по какъв начин се е случило това. За нас е осъществено закононарушение, което би трябвало да се проверява от прокуратурата.

Ако се окаже, че няма документи за Руската черква, се надяваме прокуратурата да изиска повреждане на този нотариален акт и църквата да се върне в благосъстоятелност на българската страна, на църквата или както към този момент се реши от държавното управление ", разяснява депутатът от Движение за права и свободи Делян Пеевски.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР