ДПС не са оптимисти за съставяне на редовно правителство в

...
ДПС не са оптимисти за съставяне на редовно правителство в
Коментари Харесай

ДПС не вярва, че ще има кабинет след проведените консултации

ДПС не са оптимисти за сформиране на постоянно държавно управление в границите на новото Народно заседание. Песимизмът им е резултат на провелите се през днешния ден бюджетни съвещания сред парламентарно показаните партии (без " Възраждане ", " Демократична България " и " Български напредък " ). Те бяха инициирани от Българска социалистическа партия и отдадени на макрорамката на държавния бюджет за идната 2023 година.

Това отговори на въпрос на News.bg заместник-председателят на Движение за права и свободи и предстоящ народен представител Йордан Цонев.

" Не, не съм оптимист ", лаконично-критичен бе той.

Общо взето имаше разговор, само че не и резултат, всички показаха концепциите си - по този начин заключи пък резултатът от извършените бюджетни съвещания Цонев.

" Не (нямало е консенсус по съответни мерки). Да, всички сме на мнение, че обезщетенията би трябвало да продължат, само че въпросът е по какъв метод, в какви размери и от кое място ще се финансира всичко това. "

Цонев акцентира категорично и двукратно - извънредно е значимо да има болшинство, което да прави бюджета и да поеме отговорност за него. " Тук обаче не говорихме за болшинства, а за това, в случай че въпреки всичко не се стигне до сформиране на кабинет, по какъв начин да се направи бюджетът. "

" Общо взето проблемите ги знаете - всички рецесии желаят ограничения, а обезпечеността на ограниченията е с недостига. Проблемът на недостига пък е по какъв начин ще се финансира, защото обстановката на дълговите пазари е комплицирана, да го кажа меко - лихвите порастват, не може да се вършат положителни дългови покупко-продажби и обстановката ще се усложнява. Не единствено за България, в цяла Европа е това ", добави още той.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР