ДПС не отстъпиха назад, докато всички останали отстъпиха назад. От

...
ДПС не отстъпиха назад, докато всички останали отстъпиха назад. От
Коментари Харесай

Андрей Райчев: Трябва да покажем уважение към ДПС

ДПС не отстъпиха обратно, до момента в който всички останали отстъпиха обратно. От Движението дават сигнали, които деликатно би трябвало да наблюдават новите ръководители на страната и новоизбраният президент, и да внимават с тях. Това предизвести пред Българска национална телевизия социологът Андрей Райчев.

Ние сме кръвно заинтригувани да не изниква никакъв етнически въпрос. Движение за права и свободи би трябвало да получат жестове, че има почитание към тях и не би трябвало да бъдат обявявани за партия, против която са всички, акцентира Райчев. 

Катастрофален е резултатът от изборите освен за Корнелия Нинова, само че и за Българска социалистическа партия. Нинова беше задължена да подаде оставка, само че няма желание да загуби, тя ще се бие, счита социологът във връзка поредицата от оставки в партиите след слабите изборни резултати на изборите.

Според Райчев новата групировка, спечелила изборите " Продължаваме промяната " има две благоприятни условия - в действителност да спрат течовете, а другото е да демонстрират някакви хора, които сякаш ще стопират корупцията. Дали ще спрат корупция или ще вършат репресии - ще забележим. Ако е второто - жална ни майка, посочи Райчев.

Политическият анализатор Антоанета Христова сподели, че не е експерт по Българска социалистическа партия, само че това, което се вижда, е, че Корнелия Нинова си създаде доста проблеми в партията, а е можело да ги избегне. Според нея имало доста сериозен напън извън, съгласно който Нинова не е комфортният водач на Българска социалистическа партия. Корнелия Нинова не е комфортен водач и за новата популистка групировка, която най-вероятно ще ръководи, уточни проф. Христова.

В сериозните моменти за взимане на решения, ще има доста мощен напън да не продължат договарянията на Българска социалистическа партия за сформиране на държавно управление. Нинова ще се опита да даде реванш в идващите месеци, само че дали ще бъде сполучлив, проф. Христова не знае. " Нинова беше поставена в менгеме и нямаше потребен ход ", изясни тя.

Според нея животът на новия парламент най-вероятно ще бъде къс. Има разминаване сред говорене и дейности. Вчера чуваме от Република Северна Македония, че имаме нов външен министър, който ще се оправи и ще отговори на щенията на Северна Македония, уточни проф. Христова. Тя уточни, че всеки ден има проекция на желанията.

За проф. Христова за ГЕРБ цялата обстановка е удобна, тъй като ще мога да си поправят кусурите. И съгласно нея би трябвало да бъде открит метод Движение за права и свободи да бъдат интегрирани в политическия живот.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР