ДПС категорично ще излъчи свой кандидат на предстоящите избори за

...
ДПС категорично ще излъчи свой кандидат на предстоящите избори за
Коментари Харесай

Карадайъ: Ще излъчим свой кандидат за президент, след 5 октомври почваме работа по темата

ДПС изрично ще излъчи собствен претендент на идните избори за държавен глава на 14 ноември, сподели в изявление за БНР и Българска национална телевизия ръководителят на партията Мустафа Карадайъ.
" Приехме и критерии за номинации и процедури за номинации. Тези периоди текат. Крайният период за разширените регионални препоръки е 3 октомври. На 4 октомври би трябвало да получим всички документи в централата и след 5 октомври ще стартираме да работим по тази тематика. И ще вземем съответните решения в законоустановените периоди ".
Карадайъ сподели това в Брюксел, където срещна съпартийците си в Европарламента от " Обнови Европа " с, по думите му, случаи на нарушение на човешките, гражданските и политически права на деятели на придвижването по време на предходните парламентарни избори. Карадайъ приказва за " полицейщината по време на тези избори " и добави, че е показал всички сигнали за нарушавания, измежду които - за нарушените права за избор на ромите, чиито квартали са били затворени:

" Под благовидната завеса " битка с купения избор ". Борбата с купения избор и върховенството на правото не може да бъде за сметка на нарушаването на гражданските права! От друга страна, имаше нарушение и на човешки права, и на политически права! Говоря за деятели на Движение за права и свободи, които бяха следени; деятели и ръководители на партията, които бяха принуждавани да подписват протоколи, че няма да раздават рекламни материали и няма да организират обучителна акция по какъв начин да гласоподават жителите машинно. Бяха следени, бяха претърсвани на улицата... ".

Относно реакциите на американските наказания против Делян Пеевски, Васил Божков и Илко Желязков, против които Движение за права и свободи се опълчват, политикът сподели:

" В Брюксел ми споделиха, че с удивление схващат прецедента, че за първи път на територията на Европейски Съюз, в България, се ползват наказания на трети страни в границите на Европейски Съюз, като има правилник за това, че екстериториално наказания не могат да се ползват ".

Той добави, че в " Обнови Европа " са приели позицията на Движение за права и свободи:

" За екстериториалното използване на " Магнитски " на територията на Европейски Съюз, еднопосочно се приема, че това е нарушаване на европейски регламенти, а от наша страна ние потвърдихме, че това е в нарушаване и на Конституцията, и на законите на Република България ".

По тематиката за битката с корупцията, Карадайъ съобщи:

" Борба с корупцията би трябвало да се води и ние безусловно изрично сме на тази позиция. Но, паралелно с това, битката с корупцията не може да се води с противозаконни и противоконституционни способи! Но по кое време има корупция? Когато има открити обстоятелства от съда ".

Политикът съобщи, че зад глобите стои кръгът " Капитал ", който назова " медийният монополист на мейнстрийма ", построил обществения облик на Бойко Борисов през 2007-2009 година, а в този момент - и на Кирил Петков, който още не е показал безапелационно доказателство, че няма друго поданство и не е станал министър в нарушаване на Конституцията и на Асен Василев, който " сформира черни описи нелегално в България ".

" Говоря за групата Капитал с представител Иво Прокопиев. Тази проведена олигархично-медийно-НПО-група в България доста е ясно по какъв начин работи в последните години против Движението за права и свободи. Аз съм безапелационен, че господин Пеевски, в случай че не беше другар на Движение за права и свободи, нямаше да има този построен облик ".

Карадайъ е водил диалози и за Плана за резистентност и развиване, който България към момента не е предала в Европейската комисия

" Някои страни стигнаха стигнаха до 20 и над 20% на реализация на своите проекти, до момента в който в България още не сме си подали фиша ".

Тъй като Движение за права и свободи няма да се коалира с новосъздадената " Продължаваме промяната ", Карадайъ разяснява и дали е допустима коалиция с ГЕРБ на по-късен стадий:

" Можем да беседваме с всички еднообразно на основата на ясна стратегия, ясни цели. Но, има едно нещо, което за нас е неотменимо и абсолютно - възобновяване на държавността, което значи възобновяване на нормалността в политиката ".

Председателят на правната комисия в Европейския парламент Адриан Васкес Ласара от " Обнови Европа " е предложил да бъде изпратена делегация от Европейския парламент, която да следи провеждането на изборите в България, сподели още Карадайъ.

Бел.ред.
2 509 864 българи обявиха на, че депутатите би трябвало да се избират на мажоритарни избори в два тура, само че политическия хайлайф и неговите кукловоди не разрешават това да се случи, а в техните медии тематиката е табу.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР