ДПС е готова със законови промени в Закона за бежанците

...
ДПС е готова със законови промени в Закона за бежанците
Коментари Харесай

ДПС иска отмяна и на правото на постоянно пребиваване у нас за инвестиции

ДПС е подготвена със законови промени в Закона за бежанците за анулация и на правото на непрекъснато престояване у нас за вложения, стана ясно от брифинг в Народното събрание. След анулацията на златните паспорти Движение за права и свободи упорстват да не се дава статут на  непрекъснато престояване на съображение инвестиция.

„ Има многочислени доказателства, че през годините се е ширела корупция и потребление на фиктивни документи, фиктивни вложения и редица непознати жители, най-вече от китайски и съветски генезис, са получавали непрекъснато престояване, без да е осъществена инвестиция в България “, изясни Хамид Хамид. Той напомни, че от Движение за права и свободи оферират да бъде осъществена цялостна инспекция на всяка процедура, с цел да се види кой по какъв начин е манипулирал и какъв брой жители са влезнали на това съображение.

„ По създание двата режима не се разграничават - поданството и непрекъснатото престояване дават идентични права по свободно придвижване в границите на Европейски Съюз “, акцентира и заместник-председателят на групата на Движение за права и свободи в Народното събрание Йордан Цонев. Той посочи, че ръководещите са приели предлагането на Движение за права и свободи за поданството, само че са отхвърлили за пребиваването.

„ Затова в този момент Движение за права и свободи не престават процедурата в унисон с европейските условия, защото рецензиите на сътрудниците ни били идентични и за двете процедури “, разяснява Цонев.

Относно обстоятелството, че става въпрос най-вече за китайски и съветски жители, депутатът Хамид Хамид призна, че не може да си го изясни, с изключение на с това, че има някаква скица, в която вземат участие доста лица.

„ Движение за права и свободи са изнасяли доста сигнали. Виждаме в последно време, че някои са освобождавани от някои длъжности, там коментара ни е, че гущерът си реже опашката и опашката да проговори за двуглавлвия гущер “, прикани Хамид.

Колегата му Йордан Цонев добави, че множеството китайски и съветски вложения влизат през едни и същи хора в последните години - през Асен Василев и кръга „ Капитал “.

„ Тепърва следва да се разкрие огромната спекулация в Божурище, тъй като в нея са взели участие и тези лица, които са подпомагали директно тези съмнителни китайски жители да попаднат на територията на България и Европейски Съюз “, увери Цонев.

От Движение за права и свободи са подали сигнал в прокуратурата със лист от 160 лица с процедури за поданство и непрекъснато престояване, само че още не са получили отговор от прокуратурата.

„ Очакваме поддръжка от всички, с изключение на от последователите на китайските специфични служби “, посочи Хамид Хамид.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР