Дойдохме с колеги народни представители при Паметника на Съветската армия,

...
Дойдохме с колеги народни представители при Паметника на Съветската армия,
Коментари Харесай

Свиленски: Служител на Областната управа се хвърли като лумпен и събори ограда върху мен

" Дойдохме с сътрудници народни представители при Паметника на Съветската войска, бяхме осведомени, че стартират някакви дейности. Зам.-областният шеф беше отвътре на оградата, ние бяхме от външната. Полицията ни оказа подпомагане да влезем до оградата. През входа зам.-областният шеф сподели, че нямаме право да влизаме и единствено той има достъп ".

Това описа пред публицисти депутатът от Българска социалистическа партия Георги Свиленски, след като ръката му пострада и отиде в болница по-рано денем.

Депутатът от Българска социалистическа партия е откаран в болница

" Говорейки си с него на полуотворена бариера, негов чиновник – засилвайки се от 3-4 метра, се хвърли върху оградата, която се стовари върху мен. Нарани ми ръката, не е сериозна контузията – лека телесна щета. Подал съм тъжби в полицията, извадил съм здравно и оттук насетне този човек, който за мен към този момент е незнаен, ще си понесе съответната отговорност ", изясни Свиленски.

 Демонтаж на паметника на Съветската войска Снимка: Ладислав Цветков

По думите му по-тежък е казусът по какъв начин може един държавен чиновник да постъпва по този метод в центъра на София.

Фигурите ще бъдат преместени в Музея на социалистическото изкуство

" Да се хвърля като гамен – ето подобен човек работи в Областната администрация. Доколкото разбирам е шеф на дирекция. Полицията отхвърлиха да ни дават името му, защото по закон нямат право ", разяснява още депутатът от Българска социалистическа партия.

" Бяхме 5-6 души народни представители, от разнообразни парламентарни групи. Раната ми беше доста покрай сухожилие. От контузията, която ми беше нанесена, можеше да остана неработоспособен за цялостен живот ", добави Свиленски.

Лидерът на левицата Корнелия Нинова разяснява случая в коридорите на Народното събрание и го назова " неуместен и неприемлив ".

" Обръщам се към ГЕРБ-СДС и към ПП-ДБ, тъй като сега регионалният шеф е техен, болшинството в София е тяхно - това са органите, които започнаха тези стъпки за унищожаване на част от историята на България: " Спрете! ", призова Нинова.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР