Дойде ли Коледа, Столичната община протяга ръка някой нещо да

...
Дойде ли Коледа, Столичната община протяга ръка някой нещо да
Коментари Харесай

Дайте някой гирлянд за София

Дойде ли Коледа, Столичната община протяга ръка някой нещо да й даде за декорация. Така се снабдява с някое " празнично " рекламно лого на окачени на места пана и гирлянди.

В последните дни фейсбук се изпълни със фотоси от непознати столици и градове с неизбежните съпоставения с окаяния предколеден тип на София. Години наред управата се измъква с " обичайна " акция " Да украсим София за Коледа ", която трансферира на жителите тази задача. Тази година софиянци обаче не бяха по този начин благи и се разгневиха на коледния подарък от общината - нелепата рекламна структура пред Народния спектакъл.

" И какъв брой години би трябвало да минат, с цел да зацепят в общината, че е впечатляваща клетост, бедност и комплексарщина да приемаш и одобряваш всяка грозота, единствено тъй като е безвъзмездна, подхвърлена без всевъзможни естетически качества от някоя компания. Целият център е посипан с безредни, безобразно несъответстващи, архаични лампички, само че за сметка на това с голямото лого на компанията, която ги е платила ", написаха от " Деволюция " във Facebook. След лавина от отрицателни реакции и експлицитна петиция до администрацията на Фандъкова грозната камара пред Народния спектакъл небрежно беше прибрана.

" Ние по тази причина дойдохме с децата - да видят елхата, но тя не свети, дори обиколихме няколко пъти да не би да е друга елха. Друг път ще дойдем, следващата година като я пуснат ", сподели Янко Томов в репортаж на Bulgaria On Air за общинската елха пред НДК след формалното й показване. Няколко дни по-късно елхата въпреки всичко светна, само че по този начин и не съумя да впечатли никого.
Реклама
Във фейсбук групата Foreigners in Sofia and Friends Рита Оливера уцели десетката с въпроса: " Здравейте, хора. Мои познати ще идват до София, дали знаете по кое време ще стартират да украсяват за Коледа в центъра? ". Сред отговорите, които получи, имаше и съвет да заведе приятелите си в Букурещ.

" Спаси София " демонстрираха фотоси от впечатляващо украсената столицата на Грузия - Тбилиси, която не получава еврофондове и разполага с много по-малък бюджет от софийския. " София няма коледен дух, броди един коледен фантом ", разяснява общинския консултант Борис Бонев. Снимки в обществените мрежи демонстрираха, че даже и в бедния северозападен завършек на България центърът на Видин е декориран и по-богато, и с повече усет.

Обяснението на общината с неналичието на за мрака, в който е потопен градът, от ден дневно става все по-дразнещо. Ако би трябвало да продължим въпроса на " Деволюция ", какъв брой години би трябвало да минат, с цел да зацепят софиянци, че казусът не са парите, а кражбите им и манталитетът на столичната администрация.
Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията
Тема Коментари и анализи
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР