Дойче веле стартира в сътрудничество с още три международни медийни

...
Дойче веле стартира в сътрудничество с още три международни медийни
Коментари Харесай

Дойче веле стартира канал на турски език в Ютюб


Дойче веле започва в съдействие с още три интернационалните медийни акции канал на турски език в Ютюб. Каналът ще спомага за образуване на без значение мнение и за подсилване на свободата на словото и медиите в Турция.

Каналът в Ютюб би трябвало да бъде „ новото журналистическо осведомително предложение “, с което да се доближи освен до потребителите в Турция, само че и и до тези, които живеят отвън родната си страна - това е концепцията на Дойче Веле (DW) и нейните сътрудници. Заедно с английската социална медия БиБиСи, френската телевизия Франс24 и американския Гласът на Америка, немският оператор ще пусне на пазара онлайн видео наличие, с което да бъдат обхванати необятен набор от социално-политически въпроси.

Достоверна информация

“С този канал в Ютюб желаеме да предложим на потребителите достоверна информация, която да спомага за образуването на без значение мнение “, съобщи генералният шеф на Дойче Веле Петер Лимбург. " Това е едно неповторимо съдействие сред интернационалните медийни компании се цел разпространение на на наличие за турско-говорящата аудитория, интересуваща се от интернационална политика, бизнес, просвета и просвета. " Заедно с мениджърите на трите партньорски медии, Лимбург ще даде старт на онлайн канала в Ютюб по време на конференция в Истанбул идващия понеделник. Каналът към този момент е зареден с доста разнородни видеоклипове, в това число такива, свързани със строителната рецесия в Турция и детските бракове.

Достъпно наличието когато и да е

Международните радио разпространители също ще дават видео наличие на канала, който ще бъде разполагаем на потребителите когато и да е. " Четирите телевизионни оператора оферират обширна оферта, която има за цел да укрепи свободата на словото и медиите ", изяснява генералният шеф на Дъждовни води Петер Лимбург. Дойче веле ще дава отговор за плана, а за построяването на канала ще се грижат публицистите Еркан Арикан - и основен редактор на турската редакция от 2018 година и Исил Нергиз. " Ние се фокусираме върху тематики, които необятно се разискват в турското общество. Новият канал не се стреми към тази новост, която е присъща за новините. Ще навлизаме в дълбочина по определени тематики и по този метод можем да използваме по-дълги формати в Ютюб, които разкриват нови аспекти ", споделя Арикан.

Прозорец към Европа

Проектът е част от работната тактика на Дойче веле за интервала 2018 - 2021. В текстът се споделя: " Противно на доста очаквания, турското държавно управление не оставя никакво подозрение по отношение на властническия му курс ". Дойче веле желае да се застъпи за европейските полезности измежду социално-политическите въпроси в Турция. Тази ориентировка към наличието сигурно е предизвикателство за турския пазар: " Журналистическата работа в Турция става все по-трудна и евентуалните нови сътрудници от ден на ден отхвърлят съдействието с самостоятелни западни снабдители на информация. " Следователно личните платформи стават все по-важни. Затова „ с цел да отворим прозорец към Европа, Дойче веле възнамерява дружно с интернационалните медийни компании общ канал в Ютюб и евентуално линеен ефирен канал на турски език “. Чуждестранният оператор, финансиран от налозите на популацията, дефинира своите бъдещи цели и задания на всеки четири години. Германското държавно управление утвърди планирането на дилемите за годините 2018 до 2021 година през юни 2018 година В началото на април генералният шеф на Дъждовни води Петер Лимбург показа турския канал в Ютюб пред немския Бундестаг. Членовете на Народното събрание от всички показани групи показаха поддръжката си за плана, който нарекоха дълго чакана стъпка и похвалиха подбора на тематики, които оферират действителна добавена стойност за потребителите в Турция.

Лимбург акцентира, че Дойче веле и неговите сътрудници отдават огромно значение на салдото в журналистическото наличие. Затова те интензивно се обръщат към турското държавно управление и ги осведомят авансово за стартирането на канала в Ютюб, като ги предизвикват да бъдат разполагаем за изявленията. По този метод в програмата може да бъде изобразен целия набор на отзиви, изключително по сложни и щекотливи тематики.

Милиони консуматори по целия свят

Дойче веле предлага информация на 30 езика. Всяка седмица Дойче веле и френската група France Médias Monde доближават до 320 милиона консуматори посредством телевизия, радио и цифрови услуги.

Международната стратегия на Би Би Си също създава наличие за радио, телевизия и онлайн на разнообразни езици, а седмична публика доближава до 279 милиона души по целия свят. Четвъртият сътрудник, Гласът на Америка, е най-голямата интернационална телевизионна компания в Съединени американски щати. Всяка седмица медийната къща работи на повече от 40 езика за към 275 милиона души.
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР