Dow Jones изгуби повече от 2000 пункта през изминалия ден,

...
Dow Jones изгуби повече от 2000 пункта през изминалия ден,
Коментари Харесай

Петролът опитва да се оттласне от дъното

Dow Jones изгуби повече от 2000 пункта през миналия ден, което е най-големият еднодневен спад на показателя от 2008 година насам

В Азия котировките на петрола се покачват със 7%, откакто в понеделник се сринаха с 25%.
Цените на петрола се пробват да се оттласнат от дъното, откакто в края на търговията в понеделник те се намалиха с 25%. В азиатската търговия котировките се покачиха с близо 7%, тъй като вложителите се надяват държавните управления да задействат стопански тласъци макар ценовата война на петролния пазар, оповестена от Саудитска Арабия поради нежеланието на Русия да продължи да взе участие в съглашението за стесняване на производството.

След като в понеделник петролът записва най-големия си еднодневен спад от началото на 1991 година, във вторник по време на азиатската търговия брентът и американският лек нефт се повишиха с над 7%.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Стабилизацията може да е краткотрайна, в случай че Саудитска Арабия още веднъж разгласи, че ще усили производството. Citigroup счита, че цените могат да паднат под 30 $ за барел, а Международната организация по енергетика съобщи, че през тази година търсенето на нефт ще се свие за първи път от 2009 година Експерти предизвестяват, че суматохата на пазарите още не е спряла на фона и обръщат внимание на обстоятелството, че сега се случва нефтен потрес с исторически размери.

Уолстрийт - надълбоко на алено

Поевтиняването на петрола в понеделник засегна международните пазари. Водещите европейски и американски показатели затвориха сесията с големи загуби. Dow Jones изгуби повече от 2000 пункта през миналия ден, което е най-големият еднодневен спад на показателя от 2008 година насам. S&P 500 загуби 7.6% от цената и от рекордните 3393 пункта през февруари до момента, показателят е изтрил стойност от над 5 ттрлн. $, означават от " Елана трейдинг ". Само 10-те най-големи компании на S&P500, се разделиха общо с над 1.4 трлн. $.

Макар и за малко, златото съумя да доближи до дълго чакания връх от 1700 $ за тройунция в понеделник. Това е най-високата му стойност от декември 2012 г.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР