Доверието на потребителите в Германия се очаква да се стабилизира

...
Доверието на потребителите в Германия се очаква да се стабилизира
Коментари Харесай

Потребителското доверие в Германия остава стабилно въпреки вероятността за рецесия

Доверието на потребителите в Германия се чака да се стабилизира през септември след три месеца спад макар вероятността за криза през третото тримесечие. Това сочи изследване на нюрнбергската компания за пазарни изследвания Ге еф Ка (GfK), представено от Франс прес.

Индексът за потребителското доверие се чака да остане на ниво 9,7 пункта, колкото и през август, когато спадна до нивото от април 2017 година.

Данните са оповестени няколко дни след нов спад на доверието на бизнесмените, достигнало през август най-ниското ниво от ноември 2012 година на фона на забавянето на стопанската система и комерсиалната война сред Съединени американски щати и Китай.

Очакванията на потребителите за развиването на конюнктурата още веднъж мощно са се намалили - с 8,3 пункта, откакто изгубиха 6,1 пункта предходния месец. Тази съставка на индикатора за август е на ниво -12 пункта, което е най-ниското от януари 2013 година.

Съставната част на индикатора, измерваща упованията за приходите, също се е намалила, само че по-слабо - с 0,7 пункта до 50,1 пункта. Бъдещото ѝ придвижване ще зависи най-много от обстановката на пазара на труда, акцентира институтът. Според специалистите обстановката става по-трудна в браншове, работещи за експорт като автомобилната индустрия поради интернационалните търговски спорове.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР