Доверието на европейците във ваксината срещу COVID-19 на АстраЗенека и

...
Доверието на европейците във ваксината срещу COVID-19 на АстраЗенека и
Коментари Харесай

Спад на доверието на европейците във ваксината на АстраЗенека

Доверието на европейците във имунизацията против COVID-19 на " АстраЗенека " и " Оксфорд " е спаднало през последните две седмици, на фона на безпокойства от възможни странични резултати, откри социологическо изследване на ЮГов, оповестиха Ройтерс и Франс прес.

Ваксината е считана за по-опасна, в сравнение с по-безопасна измежду интервюираните във Франция, Германия, Испания и Италия, съгласно изследването, осъществено от 12 до 18 март измежду 8000 души в седем европейски страни. Във Франция недоверието към имунизацията на " АстраЗенека " мощно е повишено: 61 % от интервюираните са дали отговор, че не я считат за безвредна /с 18 процентни пункта повече по отношение на сходно изследване през февруари/, против единствено 23 %, които я считат за безвредна, съобщи Българска телеграфна агенция.

В Германия близо 55 % от интервюираните германци /+15 процентни пункта/ споделят, че тя не е безвредна, до момента в който по-малко от една трета я считат за безвредна. Във Англия, назад, над три четвърти от интервюираните имат доверие на имунизацията на шведско-британската компания, въпреки че този % леко е понижен до 77 % /-4 процентни пункта/. Доверието в сигурността на имунизациите на Пфайзер и Модерна не се е трансформирало, съгласно изследването на ЮГов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР