Доверието на българите към правителството е 20 на сто, сочи

...
Доверието на българите към правителството е 20 на сто, сочи
Коментари Харесай

20% от българите подкрепят кабинета на акад. Денков. Радев с най-висок личен рейтинг

Доверието на българите към държавното управление е 20 на 100, сочи последното изследване на " Маркет линкс ".

" С 20% доверие се употребява кабинетът, като това не е висока стартова позиция, за който и да било кабинет, само че въпреки това би трябвало да се имат поради несъмнено събитията, при които се случи това политическо развиване. А точно извънредно високо политическо напрежение ", разяснява социологът Добромир Живков.

Резултатите са от националното изследване, финансирано и осъществено взаимно от бТВ и " Маркет ЛИНКС ", извършено измежду 1012 лица над 18 година в страната в интервала 11 - 18 август 2023 година по методите на пряко-лично изявление и онлайн анкета.

" Това държавно управление за момента съумява за тези два места въпреки всичко да поддържа въпреки и не високото равнище, с което започва. Наблюдава се и утешение у обществото. Намаляват хората, които споделят, че страната не се развива в вярната посока и то доста понижава. Тоест към този момент стигаме до някакви такива условно казано равнища на утешение на обществото ни ", добави социологът по бТВ.

Доверието в институциите също бележи леко покачване от 9% към този момент имаме 11% по-висок рейтинг на Народното събрание, разяснява социологът.

" Все отново Народното събрание работи и има вероятност да продължава да работи. Българите стартират да виждат по какъв начин институциите се задвижват и извършват своите функционалности въпреки с към момента налични съществени дефицити в доста области ", добави Живков.

" 49-ото национално заседание започва доста ниско с 9% доверие, само че имаме развиване - до 11%. В този смисъл още веднъж споделям, че се успокояват нещата и българите виждат по какъв начин институциите се задвижват и правят работата си ".

На равнище доверие към персони президентът резервира водещата си позиция.

Според данните президентът Румен Радев е първи по доверие - с 41%, следват го вицепремиерът и ротационен министър председател Мария Габриел с 25 на 100 и министър-председателят Николай Денков, който има 23%.

" Президентът с 41% има най-висока степен на доверие, само че тук въпреки всичко има конвенционалност, той се движи сред разделяне, друга е картината по отношение на времето, когато беше избран отново. Президентът усилва у едни пластове поддръжката, само че с концепцията, че измежду едни печели, а измежду други губи, се случва една поляризация ", е прочитът на Живков. Според него " не е огромна изненадата, и двете политически фигури стоят еднообразно, с някакво преимущество на Габриел ".

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР