Доверието на американските потребители в икономическото развитие на страната се

...
Доверието на американските потребители в икономическото развитие на страната се
Коментари Харесай

Изненадващо влошаване на потребителските нагласи в САЩ през октомври



Доверието на американските консуматори в икономическото развиване на страната се утежни изненадващо през октомври, демонстрират предварителни резултати от изследване на организация " Томсън-Ройтерс " и Университета на Мичиган.

Индексът на потребителското доверие в Съединени американски щати спадна през октомври до 99,0 пункта от 100,1 пункта през септември, при осреднена прогноза на финансовите пазари за покачване към 100,4 пункта. Въпреки това намаляване показателят остава на второто най-силно равнище от април насам и близо до най-високите равнища, доближат след последната американска криза.

" Настроенията на потребителите се намалиха при започване на октомври, макар че те останаха на много удобни равнища и малко над междинното за 2018-а година равнище от 98,5 пункта ", споделя основният икономист на изследването Ричарт Къртин. Той добави: " Трябва да се означи, че нападателните разпродажби на акциите, търгувани на Уолстрийт, се припокриват с предварителното изследване единствено в границите на една вечер и на практика не оказват въздействие върху данните за потребителските настройки при започване на октомври ".

Индексът на потребителски упования за бъдещата икономическата интензивност се намали през октомври до 89,1 пункта от 90,5 пункта в края на септември, до момента в който показателят, определящ оценката на американските консуматори за настоящите стопански условия в страната, се намали до 114,4 от 115,2 пункта.

Едногодишните потребителски инфлационни упования се покачиха през октомври до 2,8% от 2,7% през септември, до момента в който петгодишните инфлационни упования се намалиха до 2,3% от 2,5%.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР