Довеждаща ВиК-инфраструктура и пречиствателна станция за отпадни води (ПСОВ) ще

...
Довеждаща ВиК-инфраструктура и пречиствателна станция за отпадни води (ПСОВ) ще
Коментари Харесай

ВиК и пречиствателна станция ще правят в Мъглиж за 5,5 млн. лева

Довеждаща ВиК-инфраструктура и пречиствателна станция за отпадни води (ПСОВ) ще вършат в Мъглиж, като прогнозната стойност на обекта е 5 538 795 лв., излиза наяве от съобщение на общината в уеб страницата за електронни публични поръчки.

За задачата е направен и координиран капиталов план за „ Изграждане и реорганизация на ВиК мрежа и ПСОВ гр.Мъглиж, общ.Мъглиж ”, подобект1: „ Изграждане на ПСОВ и довеждаща инфраструктура “.

Предвижда се създаване на нова пречиствателна станция за отпадъчни води за 3012 еквивалент поданици. Технологичната скица включва биологично филтриране с дейни утайки, като пречистените отпадъчни води ще се заустват във водоприемник, избран като сензитивна зона. Станцията ще бъде съоръжена с съоръжение за премахване на биогенни детайли.

Избраната площадка за общата ПСОВ се намира в землището на село Тулово. Ще се построи нов отвеждащ колектор от Мъглиж до площадката на ПСОВ.

Предвидено е осъществяване на довеждащ колектор, чиято цел е да събере всички битови отпадъчни води от територията на град Мъглиж и да ги води до ПСОВ. Той стартира от края гр. Мъглиж, върви южно от града, минава под първокачествен Път I-6, след което под стоманобетонов напоителен канал посредством хоризонтални сондажи. Тогава трасето трансформира посоката си на запад, до момента в който доближи до асфалтовия път, който води до с.Тулово. Колекторът се движи през селото по ул. „ Еделвайс “. Преди да доближи парцела, предопределен за ПСОВ, минава под р. Мъглижка посредством водоравен сондаж.

Дължината на довеждащия тръбопровод е 521,77 метра, а на довеждащият път - 188 метра.  

Още от СТАРА ЗАГОРА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР