Довечера от 19:00 часа Левски посреща Черно море в двубой

...
Довечера от 19:00 часа Левски посреща Черно море в двубой
Коментари Харесай

Троен стимул за Левски срещу Черно море

Довечера от 19:00 часа Левски посреща Черно море в дуел от 7-ия кръг на плейофите в първата шестица на шампионата. “Сините” не са по никакъв начин безапелационни напролет и завоюваха единствено един от последните си 4 мача - гостуването на Ботев (Пловдив) предходната седмица. Предишната им победа бе точно против Черно море, само че на “Тича” - 1:0 с гол на Станислав Костов.

Левскарите още нямат триумф на личния си стадион след зимната пауза. Това би трябвало да ги стимулира да изиграят мощен мач против противник, който постоянно ги огорчава в последните години. “Моряците” отстраниха столичния отбор в шампионата за Купата на България, а през есента турнирният дуел посред им на “Герена” приключи 2:2.

Не би трябвало да се подценява и опцията Левски да се приближи на 4 точки от ЦСКА-София след вчерашното тъждество на “армейците” против Лудогорец. В предпоследния кръг следва дербито сред “сини” и “червени”, а то може да се окаже от решаващо значение за второто място.

Очаква се Георги Тодоров да заложи на състава, който победи в Коматево. На вратата ще е Николай Михайлов, карето бранители ще оформят Живко Миланов, Деян Иванов, Нуно Рейш и Иван Горанов, а пред тях ще играят Мартин Райнов и Кали Тиам. Младокът Илия Юруков този път най-вероятно ще седне на пейката. Сред титулярите ще се завърне Давиде Мариани. Швейцарецът ще органзира играта на Левски, а Паулиньо и Станислав Иванов ще работят по двата фланга на офанзивата. В предни позиции ще се разчита на голмайстора на Първа лига Станислав Костов.

Гостите от Варна идват без контузения Георги Божилов и санкции Патрик Андраде. Любопитното е, че в защитната групировка на “моряците” ще има трима футболисти, минали през Левски - Виктор Генев, Пламен Димов и Стефан Станчев. В халфовата линия ще си партнират Петър Витанов и Васил Панайотов, който до неотдавна също носеше синия екип. Капитанът Георги Илиев, Аристот Ндонгала и младата звезда Мартин Минчев ще работят зад нападателя Жоржиньо.

Черно море към този момент няма съществени цели до края на сезона, само че това може да помогне на тима да играе без напрежение и да изненада противника. Илиан Илиев сигурно няма да подени мач и ще желае отборът му да си тръгне най-малко с точка от “Герена”.

ППЛ - 33-и кръг:

ЛЕВСКИ - ЧЕРНО МОРЕ

Вероятни сформира:

ЛЕВСКИ (4-2-3-1): Н. Михайлов; Миланов, Д. Иванов, Рейш, И. Горанов; Тиам, Райнов; С. Иванов, Мариани, Паулиньо; С. Костов
Старши треньор: Г. Тодоров
ЧЕРНО МОРЕ (4-2-3-1): Дюлгеров; С. Станчев, П. Димов, Генев, Кононго; Панайотов, Витанов; Ндонгала, Г. Илиев, М. Минчев; Жоржиньо
Старши треньор: И. Илиев

СЪДИЯ: Ивайло Стоянов
СТАДИОН: “Георги Аспарухов”
НАЧАЛО: 19:00 часа

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА
ГЛЕДАЙТЕ ТУК Първа лига 7 кръг, неделя 12 май  Левски 19:00предстои  Черно море
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР