Доц. Тонев: Ваксинацията спасява 25% от тежко боледуващите"Обсъждаме ново приложение,

...
Доц. Тонев: Ваксинацията спасява 25% от тежко боледуващите"Обсъждаме ново приложение,
Коментари Харесай

Запазваме Ковид легло чрез приложение, сертификатът за антителата остава

Доц. Тонев: Ваксинацията избавя 25% от тежко боледуващите

"Обсъждаме ново приложение, при което от колата за спешна помощ ще може да се резервира легло в болница в границите на 15-20 минути. Няма да може различен пациент да го заеме през това време. В момента софтуерът се създава и предава в Министерството на здравеопазването. Скоро ще бъде включен на терен. "

Това разгласи в студиото на ръководителят на Комисията по опазване на здравето в Народното събрание доцент Антон Тонев от "Продължаваме смяната ".

Хирургът уточни, че от чисто механичното броене на инфектираните, фокусът е преместен към броя на интензивните кревати. Акцент е подложен върху достоверната информация за разликите сред разновидностите и кое е особено за Омикрон.

Първата стъпка е сравнението с другите страни в броя на имунизираните и неимунизираните. Като втора стъпка той очерта сравняването на успеваемостта на имунизациите.

"Засега стабилно се резервира информацията, че Омикрон е много по-заразен, само че минава малко по-леко. Имаме вид, който ще протече по-леко. Но няма да е толкоз леко както при Англия. Търсим пресечната точка сред неповишаване на отрицателните резултати, като тежкото боледуване и смъртността, и незатваряне на стопанската система ", изясни доцент Тонев пред Bulgaria ON AIR.

Той означи, че към момента сме надалеч от равнищата, които ще наложат използването на по-строги ограничения. Прогнозата е за започващо плато. А проектът за имунизация щял да проработи посредством разнообразни ограничения. Една от тях са идни срещи с публицисти, на които властта ще дава нагледни образци.

"Само към 5% от умрелите с Ковид-19 пациенти са имунизирани. 25% е разликата сред равнището на имунизация в България и това на починалите пациенти. Ваксинацията избавя 25% от тежко боледуващите ", акцентира депутатът от "Продължаваме смяната ".

Върху плещите на здравната общественост лежи казусът да възвърне доверието у пациентите. Както имат доверие на лекарите за всички останали диагнози, по този начин пациентите би трябвало да имат доверие и за Ковид-19, уверен е доцент Тонев.

"Спрян е плановият банкет за болести, при които това закъснение на трансформира прогнозата и не утежнява положението на пациентите. Сегашният модел за лечебните заведения е най-близко до положителните резултати ", сподели още той.

"Преди два месеца шлагер бяха медикаментите против Ковид. Резултатите леко се отдръпнаха обратно. Моментът с новата ваксина е огромна вяра, само че предстоят тествания какъв брой ще бъде ефикасна и дали ще превъзхожда наличните ваксини ", съобщи доцент Тонев.

За край той уточни, че "зеленият документ " е част от ограниченията и мярка, с която властта се пробва да управлява рецесията.

"Засега нямаме проект документът за антитела да отпадне ", заяви ръководителят на Комисията по опазване на здравето.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР