Доц. д-р Владимир Павлов, публикувано във вестник Демокрация“Костадин Чакъров, хулител

...
Доц. д-р Владимир Павлов, публикувано във вестник Демокрация“Костадин Чакъров, хулител
Коментари Харесай

Печалното наследство от управлението на БКП

Доц. доктор Владимир Павлов,

оповестено във вестник „ Демокрация “

Костадин Чакъров, клеветник на демокрацията и Живкова пионка, признава, че комунистическият режим е харчил от Държавния запас. През 1982 година в запаса е имало един милиард и 806 милиона лева, а към 1989 година са останали единствено 540 милиона. С други думи – изчерпвано е като за последно. И макар че цитира тези обстоятелства, манипулаторът твърди – Съюз на демократичните сили изхарчва парите. Има единствено една детайлност – преди 1991 година няма по какъв начин Съюз на демократичните сили да харчи каквото и да било. Просто тъй като нито е бил основан, нито е бил на власт. Но болшевик, в случай че не излъже, няма да е болшевик.

Много предприятия, измежду които и най-крупните в България, в навечерието на 10 ноември 1989 година съществуват единствено на държавни субсидии. Това значи, че са безперспективни. След тази дата дотациите стопират. Това е и повода за закриването на доста заводи и фабрики или за приватизирането им на видимо ниски цени. За икономистите е ясно – те са изцяло декапитализирани. Андрей Луканов като министър председател признава, че в пилеенето на средства от държавния бюджет се стига до цялостен парадокс.

Изземват се средства от промишлени и селскостопански предприятия, с цел да се харчат за показни акции. За каприза на Людмила Живкова, наименуван „ Знаме на мира ” има средства, само че няма за ученическите столове. Това споделя правилният наследник на партията Христо Радевски.

Икономическата политика на Българска комунистическа партия в действителност води до основаването на голяма материална база. Според проф. Кръстьо Петков единствено в промишлеността тя е на стойност над 600 милиарда лева Но към 1987 година единствено 5 до 10 на 100 от построените предприятия са конкурентноспособни. 35% подлежат на неотложно бракуване, а към 1995 година на брак подлежат 40% от индустриалните мощности.

От 1959 година стартира годишно внасяне на суми във Фонд „ Москва ” – организация на социалистическите страни за финансиране на международното комунистическо придвижване и експорт на гражданска война. Днешните медии мълчат за този срамен факт от историята. На България е избрана вноска от 250 хиляди $ годишно, а Тодор Живков се престарава, като стартира да внася по 300 хиляди $. Не е за поверие, само че е реалност:

Парите се поставят в чувал и занасят в кабинета на Живков, откъдето ги взема руският дипломат.

Фондът е конфиденциален, няма документи за основаването му. Дори членовете на Централен комитет на Българска комунистическа партия не знаят за него. Той съществува до 1987 година За този интервал България изнася 11 милиона и 620 хиляди $. И това става в интервал, когато междинната месечна заплата бе към 250 лв..

Големи средства в твърда валута изтичат от България посредством българските задгранични сдружения.

Според доцент Димитър Луджев до 10 ноември 1989 година са регистрирани 348 такива сдружения. Чрез тях в чужбина са изнесени към 350 милиона $. Дружествата са основани по този начин, че да не може да се наблюдава придвижването на капиталите.

Към Централен комитет на ДКМС през 1987 година е основан Фонд „ Техническо и научно творчество на младежта ”.

В него в началото е преведена сумата от 136 милиона лева, които бързо нарастват на 1 милиард 226 милиона лева Журналистката Алексения Димитрова съумява да открие ревизионния акт на Българската външнотърговска банка.

На 161 членове на Българска комунистическа партия са раздадени 1 милиард лева

Към 1989 година Евгени Александров отбелязва: „ Започна прословутото систематизиране на националните пари. ”. Според журналиста Григор Лилов варненецът Бисер Димитров злоупотребява с десетки милиони по отношение на плановете „ Нева ” и „ Монблан ”.

Ограбвана редовно от комунистите, страната се мъчи да компенсира кражбите, като отново по тяхно разпореждане завладява средства от обществените фондове на пенсионерите.

От 1950 година до 1989 година са похитени 44 милиарда лв..

Промените в банковата система също спомагат за кражбите и разхищенията. Катастрофата стартира през 1987 година, когато влиза в деяние Правилникът за банките. Възникват десетки нови банки. Партийни членове от всевъзможни специалности стават банкери. Възникват огромните „ неприятни заеми ”, които стават основна грижа на българския преход. За всеки инженер в Либия страната получава 3 хиляди $, а му заплаща заплата от 500 $. Внесени суми за лек автомобил с марка „ Лада “ стоят в банката повече от 10 години без рента. На остаряло струваше по-скъпо. Извод: комунизмът обичаше да рекетира жителите.

Скъпо ни коства и тясното обвързване на Българска комунистическа партия с страната, регламентирано от Конституцията.

От 1983 година до 1989 година на властващата партия са приведени 951 милиона лева Държавни средства получават и казионните организации ДКМС, БПС, Отечествен фронт и Български земеделски народен съюз. Тежка рецесия души и производителя на оръжие „ Металхим ”. В края на 1988 година непродадената му продукция е за 400 милиона лева Задълженията към Външнотърговската банка са за 571 милиона лева, а към 1987 година тази сума нараства.

Правят се вложения, строи се цех № 10 в Казанлък, а възвращаемост на средствата няма. Българските комунисти въоръжават най-недемократичните сили и страни в света. По-късно даже Тодор Живков дефинира устрема да се наложи социализма в Африка като „ чиста химера и цялостен парадокс ”. При комунизма даже бананите бяха дефицитна и скъпа стока. Появаваха се на пазара единствено преди Нова година. Купуването им ставаше след очакване на дълги опашки и с ограничаване в количеството – най-често до 2 кг. Извод: комунизмът завиждаше даже и за бананите на капитализма. При комунизма даже и при покупката на обикновени неща имаше корупция. Цветен тв приемник „ Велико Търново “ се купуваше единствено с „ връзки “ или с „ рушвет “.

Ограбването на страната от номенклатурните фрагменти на Българска комунистическа партия е част от по-големия развой за превръщането на политическата власт на тази партия в икономическа.

Подготовката за тази промяна стартира още при започване на 80-те години, когато излиза наяве, че соцсистемата няма бъдеще. Комунистите си слагат новата цел – да затворят кръга, като трансформират политическата си власт в икономическа, а по-късно я трансфорат още веднъж в политическа власт. У тях са парите и политическото им безсрамие е явно. Самият Тодор Живков още преди 10 ноември 1989 година беше схванал, че социализмът във всяко отношение е една пропаднала идея.

Българската народна власт няма нищо общо с общата рецесия в България, като се изключи че я осветли и направи известна на жителите.

Преходът, който комунистите през днешния ден цинично назовават престъпен, е завещание, получено от тяхното незаконно ръководство в продължение на 45 години. Когато Андрей Луканов става министър председател, в хазната има 2,5 милиарда $. Когато Луканов напуща властта, са останали единствено 300 милиона $. Един от първите, който предизвестява за „ раздаването “ на „ неверни национални пари “ (22.12.1992 г.) e Александър Йорданов – днешният основен редактор на „ Демокрация “. По този метод са разпределени и парите, отпечатани в Русия и докарани с четири вагона в България. Това усилва инфлацията в страната при ръководството на Българска социалистическа партия с министър председател Андрей Луканов. На 19 март 1990 година същият афишира мораториум на заплащанията по външния дълг.

Това довежда до финансова изолираност на страната. Затова, че потомственият болшевик Луканов своеволно афишира прекъсването на заплащанията, не знае даже финансовият министър. Нашето потомство добре помни този интервал. Магазините за храни бяха празни.Народът гладуваше. Стигна се до систематизиране на питателните артикули с талони (купони). През ноември 1989 година президента Петър Младенов разгласи: „ Картината в стопанската система е тежка. Уж ще изхранваме две Българии и произвеждаме доста, а къде е то? ” Няколко месеца по-късно Българска комунистическа партия си смени името на Българска социалистическа партия и комунистите станаха за една нощ социалисти. Но краденето от тях е реалност и разорената от тях България – също. Това ни остави в завещание Българска комунистическа партия – ограбена България. /alexanderyordanov.com
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР