Доц. д-р Атанас Мангъров отново потвърди, че няма да се

...
Доц. д-р Атанас Мангъров отново потвърди, че няма да се
Коментари Харесай

Мангъров: Все едно жена ми да прави секс и след два дни да си направи тест за бременност

 Доц. доктор Атанас Мангъров още веднъж удостовери, че няма да се тества за COVID-19, макар че е имал контакт с водещия по Българска национална телевизия Георги Любенов, чийто тест регистрира позитивен резултат.

" Г-н Любенов си е направи преди 2 дни тест в случай, че на него му няма нищо. Ако той си направи след 2 седмици тест и той е позитивен, към този момент той няма нищо да значи според разпорежданията. В кой от тези два случая пробата носи информация, въз основа на която не може да си прави рабоата? ", запита експертът. 

И изясни, че в съответни случай е безсмислено да се тестват тези, контактували с Любенов, които нямат системи. Доц. Мангъров още веднъж обърна внимание, че тестването не регистрира действителния брой заболели.

" Все едно една жена да е правила секс и след 2 дни да си прави тест. Не че тя не няма да е бременна, само че няма да е позитивен ", аргументира отхвърли си от тестване експертът.

Той акцентира изрично, че ще върви и при пациентите си, измежду които пък имало деца с гноясал менингит. И уточни, че Любенов не е единственият с позитивна проба, с който е контактувал.

" Това не значи, че всеки ден би трябвало да се проучвам заран преди или откакто си измия зъбите. Ние знаем, че сме били в контакт, само че естественото е човек, който няма признаци – да живее обикновено. Човек, който има признаци, може, в случай че желае, да се изследва. Колкото повече проби се вършат, толкоз повече позитивни се откриват. Но това не са заболели хора, разберете! ", разяснява още пред бТВ доцент Мангъров.

По думите му не трябва да се блокира и да се изолира индивидът, дал положител резултат. Мангъров изясни, че COVID-19 е нов тип вирус, който би трябвало да обхване повече от популацията.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР