Доц. Атанас Мангъров, който в последните месеци скандализира медицинското съсловие

...
Доц. Атанас Мангъров, който в последните месеци скандализира медицинското съсловие
Коментари Харесай

Станаха ясни интересни подробности за живота на един от най-обсъжданите медици у нас

 Доц. Атанас Мангъров, който в последните месеци скандализира здравното съсловие и обществеността с тезите си във връзка с ковид, е обкръжен от доктори и в персоналния си живот. Доцентът е потомък на фамозна фамилия, а 98-годишната му майка Елена, която той показа, че посещава всекидневно, без да носи маска, е била в продължение на 35 години шеф на детското поделение в болничното заведение в Стара Загора, откакто приключила медицина в Загреб по време на войната.

Баща му пък бил ортодонт и точно поради него Мангъров, който на млади години щял да става физик, избрал медицината. Той пък повлиял и на своите деца. Неизвестен за необятната публика факт е, че скандалният доцент е татко на общо четири деца – трима синове и една щерка. Първородният му наследник Слави е единственият, който не припознал лекарската специалност като своя.

Той приключил стопанска система в " Сити Юнивърсити “ в Сиатъл, щата Вашингтон в Америка, а в този момент е притежател на компания в областта на строителните материали. Живее пищно и върви по почивки с жена си и сина им в скъпите комплекси у нас, като " Трейшън Клифс “ край Каварна, където нощувките стартират от 400 лв. на вечер. През зимата пък обича да кара ски в баровския курорт Куршевел във Френските Алпи.

Другите двама синове на Мангъров обаче са лекари. Роденият през 1988 година Христо приключва междинното си обучение в столичната 9-а Френска езикова гимназия " Алфонс дьо Ламартин “, а след това учи медицина в Медицинския университет в София. Дипломира се през 2015 година, а година по-късно печели конкурс и е определен за постоянен специализант в Клиниката по дерматология, венерология и дерматологична хирургия към Медицинския институт на Министерството на вътрешните работи (МВР-София). Макар да е млад, е съавтор на над 16 научни изявления в интернационалните научни списания и е асистирал в над 300 интервенции.

Брат му Илия, с който са близнаци, пък е наследил едната от двете специалности на своя татко – педиатрията. Той работи в отделението по неонатология в СБАЛДБ " Проф. доктор Иван Митев ", София, и също постоянно взема присъединяване в научни конференции.

Единствената госпожица измежду наследниците на Мангъров пък понастоящем е магистър-фармацевт. Елена е приключила фармация в Медицинския университет в Пловдив, а информация с биографията ѝ демонстрира, че преди този момент е учила същата компетентност в столицата на прилежаща Македония – Скопие. Фармацията обаче не е първият ѝ избор след завършването на приблизително в Първа британска гимназия в София. Елена е учила и бизнес администрация и стопанска система в суперскъпия частен Американски лицей в Благоевград, където годишната такса за образование е 12 хиляди $. За брачната половинка си доцент Мангъров не е обелвал и дума пред медиите.

Елена е учила и бизнес администрация и стопанска система в суперскъпия частен Американски лицей в Благоевград, където годишната такса за образование е 12 хиляди $. За брачната половинка си доцент Мангъров не е обелвал и дума пред медиите.

Освен със фамилни сбирки и диалози с децата, свободното си време инфекционистът прекарва в плуване и в пукотевица. Поне два пъти седмично правел по 2 км в басейна, а за наслаждение ходел и на стрелкови клубове, откакто се отказал от лова и убиването на животни, нищо  че към момента имал билет.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР