Доц. Атанас Мангъров е в минорно настроение от две седмици

...
Доц. Атанас Мангъров е в минорно настроение от две седмици
Коментари Харесай

Майката на Мангъров гасне на 101! Доцентът излезе в отпуск, за да е до нея

Доц. Атанас Мангъров е в минорно въодушевление от две седмици насам. Причината за тъгата в очите му е внезапно влошилото се здравословно положение на майка му Елена Костова. Педиатърката столетничка към този момент няма сили за нищо и безусловно бере душа. По всичко проличава, че краят й е близо.

„ През февруари мама навърши 101 години и беше в действителност доста витална. Буквално допреди две седмици успяваше да се оправя с всичко сама. Настояваше даже да си живее независимо. В момента обаче не може да стане от леглото, нито пък да се обслужва. Внезапно се утежни положението й. Явно нещата не отиват на добре ”, показа пред наш кореспондент нашумелият около пандемията инфекционист. И добави, че с цел да е неразделно до майка си в сетните й дни, излязъл в заплатен отпуск. При потребност щял да изиска и неплатен.  

Жилището на остарялата дама е на 400 метра от вкъщи на сина й. Дори когато Елена към момента беше във форма, Мангъров ходеше да я вижда всеки ден. Той имаше и грижата за продоволственото й доставяне и манджите на трапезата й.

„ Всяка заран я запитвам какво й се яде. Гозбите взимам от едно заведение, в което готвят доста вкусно. Мен не ме бива в кулинарията, по тази причина разгадавам на ресторантска храна ”, разправял е докторът пред наш кореспондент. На последния 8
март той зарадвал родителката си с превъзходна плодова торта.

Доцентът е антиваксър във връзка с ковид-препаратите на „ Модерна ” и „ Пфайзер ”, само че за противогрипните имунизации не е срещу. Миналата есен той даже набоцка майка си с медикамент, осигуряващ отбрана против сезонен вирус.

„ Пазя мама, както мога. Всяка година я имунизирам за грип. Себе си също. Другата ваксина, на която имам вяра, е тази за пневмококова болест. Имунизациите за ковид са цялостна нелепост и са изцяло безсмислени ”, заявявал е пред „ Уикенд ”. Мангъров. Той към този момент няколко петилетки не е напускал границите на София, тъй като не желае да се отдалечава и за ден от старата си майчица.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР