Доц. Ангел Иванов е избран за изпълняващ длъжността председател на

...
Доц. Ангел Иванов е избран за изпълняващ длъжността председател на
Коментари Харесай

Ангел Иванов е избран за председател на градската организация на БСП Пловдив

Доц. Ангел Иванов е определен за изпълняващ длъжността ръководител на градската организация на БСП Пловдив до провеждането на отчетно-изборната конференция за избор на титуляр на поста, която би трябвало да се организира до 30 юни. Решението е взето на съвещание на градския съвет на социалистите нощес, стана ясно преди минути, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

" В Решението на Националния съвет на Българска социалистическа партия има претекстове, които са в прорез с Устава, признат на 5 февруари 2017 година " - изясни на конференция досегашният зам.-председател Атанас Петков. Едно от обвиняванията касае превишаване на пълномощия на районната организация в " Западен " и изземване на функционалностите на Горско стопанство, а другото, също напълно в пълномощията на Горско стопанство, е за дискусионните клубове. Според Петков, който е взел участие в подготовката на партийния правилник, това са погрешни изказвания, само че на тяхна база Народно събрание насрочва цялостен отчетно-изборен цикъл, приключва пълномощията на градския и районните ръководители, разказва се по какъв начин да протекат изборите и така нататък Самата градска конференция би трябвало да се организира до 30 юни. 

В решението на Народно събрание се предлага Общоревизионната комисия да извърши проверка от 2016 и 2022 година " Ревизията на касата завърши нощес, оказа се, че има 17 стотинки допълнително. Ще ги изпратим на Народно събрание, да ги заприходят и да ги разходят както намерят добре " - сподели Атанас Петков.

Съгласно Устава на Българска социалистическа партия, единствено ръководителите на градския и районните препоръки могат да бъдат освободени предварително. Не дава отговор на истината, че партийните препоръки, съгласно решението на Народно събрание, също са с преустановен мандат, защото в член 18 е записано, че те са с мандат 4 година, който изтика при конституиране на нов.

" Съответният партиен съвет избира изпълняващ длъжността и Градският съвет избра доцент Ангел Иванов до избора на нов ръководител " - разяснява Атанас Петков.

Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР