Доставките покриват само малка част от нуждите на палестинците Примирието между

...
Доставките покриват само малка част от нуждите на палестинците
Примирието между
Коментари Харесай

Жител на Газа: Молим се това четиридневно примирие да стане дългосрочно и войната да свърши

Доставките покриват единствено дребна част от потребностите на палестинците

Примирието сред Израел и Хамас предлага известно облекчение за цивилното население на Газа. Хиляди хора се възползваха от краткотрайното прекъсване на огъня, с цел да опитат да се върнат по домовете си. 50% от къщите в Газа са разрушени или развалени.

Споразумението също по този начин разрешава доставка на артикули от първа нужда, като храна, вода и медикаменти. Много хора се пробват да намерят способи да изпълнят газовите си бутилки.
Какво са 80 тона за цялата линия Газа? Нищо... Пекарните стопираха работа, също и заведенията за хранене и обществените кухни. Хората пекат самун на дърва.
Абу Махмуд Кита – притежател на бензиностанция
Молим се на Бог това четиридневно помирение да стане дълготрайно и войната да свърши.
Шамс ал-Бабли – гражданин на Газа

От петък насам 340 камиона, натоварени с филантропична помощ, са пресекли границата с Газа, демонстрират данни на Хамас. Само 65 от тях обаче са достигнали северната част на анклава, където са съсредоточени главните бойни дейности.

Това е по-малко от половината от контрактуваното сред палестинската ислямистка формация и израелското държавно управление, написа в. „ Аарец “. Очаква се размерът на помощта да се усили, даже и единствено дребна част от потребностите на цивилното население да бъдат задоволени.

Евакуирани са и 21 сериозни пациенти от лечебните заведения.

Други 200 камиона са били изпратени в линията Газа от израелското село Ницана, се споделя в изказване на Службата на Организация на обединените нации за съгласуваност на филантропичните въпроси.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР