Доставките на петрол от страните извън петролния картел (ОПЕК) през

...
Доставките на петрол от страните извън петролния картел (ОПЕК) през
Коментари Харесай

ОПЕК повиши прогнозата си за ръст на доставката на петрол за страните извън картела


Доставките на нефт от страните отвън петролния картел (ОПЕК) през 2018 година са се нараснали с 2,72 млн. барела дневно – до 62,17 млн. барела дневно спрямо предходната оценка за растеж от 2,61 млн. барела дневно, се споделя в доклада на картела.

Повишението на оценката се дължи главно на Съединени американски щати, Англия, Малайзия и Китай. Ръстът на доставките през 2018 година ще се дължи главно на Съединени американски щати (с 2,24 млн.барела на ден), а също по този начин и на Канада, Русия, Казахстан, Катар (през 2019 година излезе от ОПЕК), Англия и Гана.

За 2019 година в този момент се предвижда нарастване на доставките с 2,18 млн. барела дневно – до 64,34 млн. барела дневно спрямо плануваните 2,1 млн. барела дневно в предходния доклад.

Преоценката на растежа е въз основа на прогнозата за произвеждане в Мексиканския залив. Анализаторите от своя страна се притесняват, че прогнозата може са не се оправдае, поради рестриктивните мерки на тръбопроводната инфраструктура в Северна Америка, както и в Тексас, по този начин и в провинция Албърта (Канада), а също промените в интензивността на сондирането във връзка с нефтогазовите платформи при находищата в Съединени американски щати.

В основата на растежа през 2019 година ще са Съединени американски щати, Бразилия, Русия, Англия, Австралия, Казахстан и Гана, Мексико, Норвегия, Канада, Индонезия и Виетнам, като се чака да покажат най-голямо намаляване на добива на нефт.
На процедура ОПЕК за следващ път покачва прогнозата си за добива на нефт в Съединени американски щати през 2019 година Сега картелът чака покачване да 12,25 млн. барела дневно. За 2018 година прогнозата също е усъвършенствана от 10,9 до 10,95 млн. барела дневно.
Сега добивът на нефт в Съединени американски щати е на равнище от 11,9 млн. барела дневно, което към този момент оказва въздействие на пазара.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР