Доставките на газ за Европа ще бъдат възобновени, след като

...
Доставките на газ за Европа ще бъдат възобновени, след като
Коментари Харесай

Заместник-председателят на “Газпром” постави на ЕС условие за доставка на газ

Доставките на газ за Европа ще бъдат обновени, откакто задграничните сътрудници решат проблемите си. Това съобщи заместник-председателят на " Газпром " Виталий Маркелов.

“Европейските сътрудници упрекват Русия, че понижава доставките за Европа. Всичко е противоположното. Именно те не извършват отговорностите си по поддръжка на компресорната станция. Призоваваме нашите сътрудници да решат проблемите си допустимо най-скоро и тогава доставките на газ незабавно ще се възстановяват “, сподели Маркелов.

Според него изпращането на турбината на “Сименс” за " Северен поток " от Канада до Германия вместо Русия не дава отговор на изискванията на контракта. Той също по този начин означи, че се възнамерява да се разгласява част от кореспонденцията със “Сименс” за проблемите с турбините.

По-късно “Газпром”, както даде обещание, разгласява преписка със “Сименс”, както и документи за техническото положение на газовите турбини за " Северен поток-1 " на компресорната станция “Портовая”.

От документите следва, че по време на инспекции на турбините на “Портовая ", в това число от “Ростехнадзор”, през юни и юли са открити следните неизправности: щета на съпротивителните термопреобразуватели заради щета на кабелите, щета на датчици за температура на лагерите, течове на масло от мотора, щета на няколко перки на компресора.

В оповестените документи също по този начин се показва, че “Ростехнадзор” обръща внимание на обстоятелството, че „ по време на употребата на редица мотори не е обезпечена взривна сигурност и някои от тях не са изведени от употреба, макар неналичието на документи, които да удостоверяват отстраняването на аргументите на повредата. "

Според документите единият от моторите е бил наведен в положение на насилствен престой, а на другия от “Ростехнадзор” е наложена краткотрайна възбрана за потребление.

Що се отнася до кореспонденцията със “Сименс”, във всички писма " Газпром " е изискал от представителите на немската корпорация да дават мнения по отношение на вероятните аргументи за дефектите и способи за премахване на неизправностите. Отговорите на “Сименс” (ако има такива) не са оповестени от “Газпром”.

Виталий Маркелов сподели, че “Сименс” е отстранил не повече от една четвърт от неизправностите, макар че неговите експерти имат всички благоприятни условия да правят сервизна работа. Също по този начин “Газпром” не е склонен с обвиняванията на европейските сътрудници, че съветската компания не извършва договорните си отговорности за доставки на газ. Според заместник-председателя на “Газпром” първи ги е нарушил “Сименс”, който не е извършил отговорностите си да поддържа компресорни станции, което след това е довело до понижаване на доставките.

" Газпром " счита за належащо да получи публични уточнения от управляващите на Европейския съюз и Англия по отношение на допустимостта на ремонт и поддръжка на турбините за газопровода " Северен поток " във връзка с санкционните ограничавания, а също по този начин се притеснява, че Канада ще отдръпна разрешенията за доставка и ремонт на мотори “, сподели Виталий Маркелов.

Превод: В. Сергеев

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР