Доставката на изтребители за Украйна засега не е спешен въпрос,

...
Доставката на изтребители за Украйна засега не е спешен въпрос,
Коментари Харесай

Столтенберг: Доставката на изтребители за Украйна засега не е спешен въпрос

Доставката на изтребители за Украйна към този момент не е незабавен въпрос, съобщи генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг преди началото на двудневното съвещание на министрите на защитата от алианса в Брюксел.

Спешно е да се доставят бронирани машини, танкове и муниции, както към този момент бе дадено, разясни той. Важно е освен да се обезпечат нови типове оръжие, само че и да има поддръжка за към този момент изпратените качества, уточни Столтенберг.

По неговите думи е належащо страните от НАТО да покачат производството на муниции, с цел да обезпечат нужните количества за украинските въоръжени сили, а и с цел да запълнят личните си ресурси.

Нито НАТО, нито страните от алианса са част от спора в Украйна. Осигуряваме поддръжка за Украйна, която се самоотбранява, откакто бе нападната от Русия. Украйна има право на самоотбрана, както планува Уставът на Организация на обединените нации. Видът на обезпечаваната помощ зависи от развиването на войната, означи Столтенберг. Не виждаме признаци съветският президент Владимир Путин да се готви за мир, в противен случай - приготвят се още набези. Затова е още по-важно страните от НАТО и сътрудниците на пакта да обезпечат още повече поддръжка за Украйна, заключи той, осведоми Българска телеграфна агенция.

По неговите думи през днешния ден и на следващия ден военните министри ще обсъдят нуждата от повишение на вложенията за защита и отбраната на сериозната инфраструктура.

По мотив предстоящото приемане на Швеция и Финландия в НАТО Столтенберг уточни, че въпросът не е в едновременното им присъединение към алианса, а във допустимо най-скорошното им приобщаване към военнополитическия съюз.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР