Достатъчно независим съм, имам прекрасни възможности извън политиката и това

...
Достатъчно независим съм, имам прекрасни възможности извън политиката и това
Коментари Харесай

Препълнена зала и силен старт на предизборната кампания на кандидата за кмет на ПП-ДБ в Благоевград! Адв. Методи Байкушев: ДАВАМЕ ОФИЦИАЛНО НАЧАЛО НА БОРБАТА НИ ЗА НОРМАЛЕН И ЕВРОПЕЙСКИ БЛАГОЕВГРАД

Достатъчно самостоятелен съм, имам прелестни благоприятни условия отвън политиката и това ще ми даде независимост да вземам решение проблемите със храброст и без да се преценявам с ползи, разнообразни от ползите на Благоевград “

“Даваме публично начало на битката ни за естествен и европейски Благоевград ”, с тези думи се обърна към присъстващите в препълнената зала „ Яворов “ претендентът за кмет на „ Продължаваме Промяната “ – „ Демократична България “ адв. Методи Байкушев.

Със снощната си презентация Байкушев даде мощен старт на предизборната акция, в която потегли убеден, мощно стимулиран от голямата силата на младежите, които той съумява да увлича след себе си.

Презентацията на претендента за кмет стартира със мощно въздействащ видеоклип, показващ " язвите " на Благоевград и проблемите, пред които е изправен регионалния център. Адв. Байкушев бе посрещнат с бурни овации от стотиците присъстващи в залата, които с интерес слушаха представянето на част от предизборната му стратегия, която адв. Байкушев ще извършва с безапелационна решителност и подготвен екип от специалисти във всяка област.

Работеща стопанска система, нови вложители и поддръжка за актуалните работодатели, реновирана и преоборудвана болница, тактика за образованието, зелена, чиста и уредена община, както и вложения в материалната и духовна среда. Това са единствено част от целите в на Методи Байкушев и екипа му.

„ Досега слушахме гръмки обещания за великански заплати, хиляди работни места и гранд планове. Безсмислено е да се дават обещание мечтани резултати. За да стане нещо, първо би трябвало да се работи за него. Ние ще работим в три посоки:

Привличане на вложители в действителната индустрия;
Създаване на повече работни места в бизнеса с отдалечените услуги;
Грижа за съществуващите работодатели “, сподели Методи Байкушев.

Създаване на Общинска тактика за образованието, повишение равнището на професионалното образование и заделяне на средства от общинския бюджет за планове, по които да имат опция да аплайват учебните заведения, са ограниченията, заложени в програмата на претендента.

Ще продължи и ще се надгражда политиката за стимулиране на учители и възпитаници, които реализират положителни резултати, особено внимание ще има към хората, които се грижат за децата със специфични просветителни потребности.

„ Ще предприемем нужните дейности за навреме създаване на нови детски градини и ясли в кварталите и обитаемоте места, в които няма нито една, ще стартираме с кв. Освобождение, за който е належащо минимум една детска градина ", разгласи адв. Байкушев.

Здравеопазването е измежду основните акценти в програмата за ръководство на Благоевград на претендента за кмет Методи Байкушев.

„ Наличието на добра държавна болница в града е от основно значение за здравето на хората в общината. Добрата болница значи сигурност и успокоение за жителите. Това е част от обществената политика и ние ще създадем всичко допустимо тази болница да работи.

Приоритет за претендент – кмета е общинската онкологична болница, която е основна за региона. Байкушев се ангажира да работи за връщане на положителната известност на онкоболницата и привличане на повече висококвалифицирани експерти, както за и обезпечаване на модерно съоръжение.

Сериозна работа в материалната и духовната среда, дава обещание претендентът
На локалните културни институти ще бъдат предоставени повече благоприятни условия за работа по планове, те ще бъдат поставяни в центъра на всяко културно събитие в Благоевград.

„ ДА, на фестивалите, НЕ на прахосването “ ще бъде политиката на екипа на Методи Байкушев във връзка с фестивалите.
„ Благоевград има отлична традиция в провеждането на фестивали – ще подсигуряваме последователност тук, само че с две особености:

Първо, ще включваме наложително в програмата им нашите културни институти и второ, ще стегнем организацията и разноските на такива събития “, акцентира Байкушев. Общината ще влага повече средства и в детските спортни школи.

„ Ще създадем и ще прилагаме ясни и справедливи критерии за финансиране на спортните клубове, тъй че всички да имат еднакъв достъп до общинските средства “, сподели още адв. Байкушев пред събралите се в залата.
Системен метод в построяването и поддържането на зелената система, детските площадки и спортните уреди в общината ще ползва екипът Байкушев.

Ще бъде комплициран край и на безпринципните или партийни чистки в администрацията.

В парк Бачиново ще бъдат построени две публични тоалетни (една на алеята и една в самия парк), както и ще бъде обезпечен ред при паркирането в пиковите часове. Предвижда се създаване на нов мост, евентуално при бейзболното игрище, както и облагородяване на парка от другата страна.

„ Всичко това е постижимо за един мандат “, акцентира Байкушев, който изброи пред присъстващите решения на казуса с паркирането, бездомните кучета, обществените услуги и действия. Специално внимание бе отделено на селата от общината, за които се планува специфичен бюджет и непрекъснати срещи с кметския екип, на които да бъдат обсъждани наболелите проблеми.

„ Ще бъде огромна рекламация да кажа, че имам подготвени отговори на всички въпроси. Ще има проблеми, с които занапред ще се срещам, някои проблеми занапред ще се демонстрират. Знам обаче по какъв начин да работя, знам по какъв начин да сътворявам и да управлявам екипи, които да вземат решение проблеми.

И най-важното – задоволително самостоятелен съм, имам прелестни благоприятни условия отвън политиката и това ще ми даде независимост да вземам решение проблемите със храброст и без да се преценявам с ползи, разнообразни от ползите на Благоевград “, приключи речта си Методи Байкушев.

Методи Байкушев показа всички претенденти от бъдещата листа за общински съветници

КАНДИДАТИ ЗА ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИЦИ ЗА ОБЩИНА БЛАГОЕВГРАД ОТ ПП-ДБ

Анжело Янев - инженер и бизнесмен
Антония Сивикова - учител по немски език, доброволец и донор
Ася Иванова - експерт в енергийното, административното и банковото право
Адриана Топурска - скандинавист по обучение, HR по специалност и предопределение
Боряна Шалявска - учител в Югозападния университет, мечтател, началник “Прием студенти ” към АУБВаня Кромбоа – умел админ в АУБ, все още планински лидер и цивилен деятел
Д-р инж. Василиса Павлова - Компютърен инженер, с докторска степен по Методика. Университетски учител в Югозападен университет " Неофит Рилски "

Вергиния Бачева – дълготраен опит в областта на счетоводството и финансите
Виолета Стойчева - дълготраен преподавател, жена на Благоевград 2015 година

Владимир Хаджийски – занимава се с Агроекология, Биологично земеделие и човешки запаси

Владимир Милушев – деен природозащитник, със 17-годишен опит в областта на опазването на околната среда

Доц. доктор Владимир Ценков - учител и теоретичен секретар в Стопанския факултет на Югозападен университет „ Неофит Рилски “

Георги Мавродиев - създава компании в областта на възобновими енергийни източници
Дейвид Давидков - студент по “Международни връзки ”, развива фамилен бизнес
Дора Ангелова - Клиничен и съвещателен психолог, 35 години шеф на районна библиотека " Димитър Талев "
Елена Пицова – самостоятелен бизнесмен на недвижими парцели

Иво Иванов - експерт по политология и интернационалните връзки
Иван Чандрев - отдаден на музиката, тромпетист в „ Биг- Бенд “ Благоевград, работи в лична таксиметрова компания
Арх. Иван Амов - проектант с 25-годишен опит в България и Европа

Ивайло Акшаров – Ръководил на Кариерния център на АУБ над 21 години, все още развива частен бизнес
Ирена Везенкова - възпитател, идеалист, мечтател. Администратор в офис и инструктор по детска йога.
Илия Туджаров – треньор по спортна гимнастика

Кирил Кочарков - Музикален аранжор и композитор на музика
Крум Стоилов - медицински физик, учител по биофизика в Медицинския университет в Плевен, инструктор на футболните съдии
Лидия Кънева - дълготраен преподавател и цивилен деятел
Мария Постолова - акушерка в гинекологичен кабинет към СБАЛО „ Св. Мина “ ЕООД

Магдалена Прътева - ръководи собствен бизнес повече от 8 години в региона на застраховането
Милан Памуклйски - ръководещ съучастник в компания за интернационален превоз

Д-р Михаил Спасов – доктор по специалност и предопределение - експерт по гастроентерология, практикувал и във Франция
Надя Владимирова – през последните 10 години се занимава интензивно с търговия
Николай Куколев - държавник, преподавател по история и гражданско обучение

Д-р Олег Сатиев - ортопед, травматолог
Станислав Кимчев – медиен специалист, режисьор, хоров диригент, водещ на събития
Славчо Захов – машиностроител и дълготраен синдикален водач
Таня Шин - бизнесмен в частния бранш с богат мениджърски опит

Д-р Янко Христов - академични учител с дълготраен опит, създател на голям брой изявления, участник на научни конгреси, гост-лектор в редица университети на Балканите, Централна Европа и Северна Америка
Наталия Попова – магистър по ръководство на градска и околна среда
Кирил Петров – някогашен основен контрольор по труда и дълготраен синдикален деятел

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР