Достъпът до някои градове е ограничен заради срутвания по пътищата

...
Достъпът до някои градове е ограничен заради срутвания по пътищата
Коментари Харесай

Ад в Турция, изплашени хора се топлят с огън край сринатите сгради

Достъпът до някои градове е стеснен поради сривания по пътищата

Сринати до основи здания, а хората се топлят на улицата с огън – това видя екипът на бТВ, който дойде късно нощес в епицентъра на вчерашните мощни трусове в Турция, т.е. в Адана. 

Организацията се реализира мъчно – царува безпорядък, тъй като обстановката е динамична. Възможни са мощни вторични земетресения. Хората са уплашени. Тежка техника разчиства отломките от рано сутринта, а няколко екипа на Гражданска отбрана претърсват руините за оживели.

Изплашени хора споделиха пред екипа на bTV, че не са чували околните си с часове – изключително тези, които се намират по-близо до епицентъра на трусовете.

Обявен е 7-дневен печал в цялата страна от нощес. Училищата ще останат затворени.

Достъпът до някои градове е стеснен поради сривания по пътищата. 

Помощ идва от 60 страни, в това число от България. Нашите екипи към този момент са място и чакат инструкции от турските си сътрудници накъде да се насочат – евентуално те ще оказват помощ в региона на Адана.

Освен избавителните екипи страната ни ще даде и филантропична помощ, оповестяват за от екипажа на „ Спартан “.

В град Мерсин нашата сънародничка Бахтишен Тунч описа, че спят на пазар при разпален огън.

" През деня се прибираме за малко, само че нощем сме на открито. Смятаме по този начин да остане още няколко дни. Живеем в боязън, има доста вторични земетресения ", описа пред бТВ тя.

Жената изясни, че управляващите не са ги предупреждавали или да са помагали, а че те сами са решили да са на открито. Освен това нашата сънародничка няма връзка със свои родственици в по-силно засегнатите от трусовете региони на Турция.

Мерсин е на към 300 км от Газиентеп, който пострада най-силно. Жената изясни, че при тях няма доста разрушени здания и потърпевши, само че страхът кара хората да са на улицата. Температурите в Мерсин са 5 градуса.

Хиляди са в Турция са отвън домовете си и спят навън. Според Бахтишен страната би трябвало по допустимо най-бързия метод да се провежда и да помогне, с цел да могат те да заживеят и да се връщат малко към нормалността.
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР