Доста време държавата не е реагирала към българското кино, в

...
Доста време държавата не е реагирала към българското кино, в
Коментари Харесай

Боил Банов ще поиска 3 млн. лв. допълнително за българското кино

Доста време страната не е реагирала към българското кино, в новия бюджет ще желаяме 3 милиона лева повече да влязат там, с цел да се покаже жест на внимание и по-голяма резистентност. В момента за кино се отпускат 14 милиона лв. на година, желаеме да станат 17 милиона. Това министърът на културата Боил Банов в предаването "Офанзива с Любо Огнянов " по Канал 3.

По мотив оповестената от Българска социалистическа партия нова визия за България и слуховете за идни предварителни избори, министър Банов сподели, че не се тормози за поста си. "Никой не се е родил министър, не се безпокоя за поста си. Не виждам опция на демократичното развиване на страната, това е сигурно ", сподели той.

"През тези към този момент съвсем 30 година е ясно, че не всичко е направено по най-хубавия метод, само че едно е ясно - вървим по един либерален път ", добави Боил Банов. "Обикновено нещата, които Българска социалистическа партия прави, по моя скромна оценка, са свързани с влизане на страната в стопанската система. Който смята, че страната може да влезе и да ръководи директно - от вашата телевизия до всичко друго, българските жители може да дадат своето волеизлияние на изборите ", означи министърът.

На въпрос дали се тормози от искрите сред "Атака " и НФСП в обединението Обединени патриоти, Боил Банов отговори: "Мен персонално, тъй като съм човек на културата и познавам развиването на света, повече би ме тормозило в случай че няма искри и разногласия - тогава е към този момент неприятно, тогава се връщаме в едно друго време. В което всички единомислещо взимат 100% решенията. Така не става. Много естествено е да има разногласия, от време на време и препирни, значимото е да се взимат решения, положителни за развиването на страната и обществото ", уточни Боил Банов.

"Трябва да разберем, че това е демокрацията - апели за оставки, митинги. Ключът е защо са тези митинги. Ако е нещо, което не е направено, позволена е неточност - това е смисълът на митингите, те са една алена лампа, коректив, те оказват помощ да се развива и държавното управление, и обществото. Но когато има дребнотемие, празнословие - тогава е малко тъжно ", сподели още министърът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР