Доста дълго заглавие се получи май! Поп-фолкът вече 20-тина години

...
Доста дълго заглавие се получи май! Поп-фолкът вече 20-тина години
Коментари Харесай

10 любопитни факта за дебюта на някои от най-популярните фолк изпълнители

Доста дълго заглавие се получи май! Поп-фолкът към този момент 20-тина години радостни, интригува и нервира българина. Има разногласия по кое време тъкмо той се заражда и започва, само че няма спор, че дълго време това беше най-популярната и харесвана музика у нас. И тъкмо заради тази причина постоянно е търпял рецензии. Но! Нещата се промениха…

В България към този момент има по-широк избор на музика, звучаща на родния език – хип-хопът направи огромна крачка напред, попът тотално избяга от естрадата, а рокът още веднъж си върна благосклонностите на българина. И всичко това май с помощта на риалити вълната, която заля музиката у нас. Този материал е за хората, които харесват поп-фолка и за тези, които няма да се почувстват „ омърсени “, в случай че го прочетат.

Както всеки съумял човек и родните фолк звезди, преди да станат известни са вършели напълно естествени неща. Азис да вземем за пример си е изкарвал парите, разхождайки кучета в Германия. Борис Дали пък е бил водач на кметицата в родния му Бобов дол. А Глория е приключила за „ Механизатор в растениевъдството “. Андреа, Камелия и Райна са били „ манекенки “ и са печелили състезания за хубост.

Преди да се отдадат на музиката, Лияна и Константин пък са се занимавали със спорт. Тя е упражнявала в Младежкия народен тим по лека атлетика. А ето и 10 любопитни обстоятелството към старта на музикалните кариери на няколко от най-популярните поп-фолк реализатори. Списъкът е по азбучен ред и не е ранглиста.

1. Азис е кръстен на воин от турски филм

https://youtu.be/Z_FrtgAcDrc

Едва ли има човек, който не знае, че същинското име на Азис е Васил, само че надали доста хора знаят, по какъв начин Васко е избрал псевдонима си. Той харесва името от основния воин в турски филм. Първите му песни са съвсем незнайни, включени в компилация на Маратон рекърдс.

2. Андреа в действителност е Теодора

Истинското име на известната освен у нас, а и в чужбина, Андреа е Теодора Андреева. Псевдонимът си избира дружно с Людмил Иларионов – Люси, до момента в който работят по видеото към първото ѝ парче „ Като чужд “. Те се стопират на семейството на изпълнителката, защото към този момент има известна певица с името Теодора.

3. Милко Калайджиев завежда Анелия в Пайнер

Милко Калайджиев, който познава от известно време Анелия, я завежда на експериментален запис в „ Пайнер мюзик “. Тя се среща с Тодор Димитров-Токича, който по това време търси реализатори за новия лейбъл, част от „ Пайнер “ и към този момент фиктивен – „ Про мюзик “. Тя подписва своя контракт с компанията през 2002 година

4. Галена започва като Галя

Галена, която в действителност се споделя Галина, започва музикалната си кариера под артистичния псевдоним Галя през 2004 година Първите ѝ песни в Пайнер не са изключително сполучливи.

5. Приятели дават артистичния псевдоним на Глория

https://youtu.be/PvcTzxvDlTw

Глория е измежду няколкото извънредно известни фолк изпълнителки, носещи името Галина. По времето, когато работи като вариететна певица, нейни другари ѝ дават псевдонима Глория. Първите хрумвания и насоки за бъдещото си развиване в поп-фолка, тя получава от Тони Дачева и орк. Кристал през 1994 година

6. Първият публикуван албум на ДесиСлава е фолклорен

ДесиСлава започва музикалната си кариера като изпълнителка на обичаен фолклор и първият и албум „ Оркестър Раднево. Солисти “,  публикуван през 1996 година от Пайнер мюзик, е с национална музика.

7. Джена започва като Нова Десислава

Истинското име на Джена е Десислава. Тя започва музикалната си кариера под псевдонима Нова Десислава в Лео Мюзик, с които издава няколко песни. Псевдонимът Джена се появява при прекосяването и в Пайнер.

8. Рени „ навива “ Есил Дюран за поп-фолка

Есил Дюран е приключила естрадния отдел на Националната музикална академия и дълго време премисля концепцията да издава поп-фолк песни. За това ѝ решение повлиява нейната другарка Рени, която към този момент се изявява като фолк певица. Тя я свърза с продуцентите си. Истинското име на Есил Дюран е Исмигюл Дуран Наим, а по време на Възродителния развой и дават името Силвия Горанова.

9. Псевдонимът на Кали е фиктивен от Слави Трифонов

Истинското име на изпълнителката, позната ни като Кали, е Галина. Когато е 18-годишна тя работи в гръцка таверна във Виена под псевдонима Ана-Мария. През 1998 година подписва договр с БМК, а Слави Трифонов ѝ дава името Кали. Тя е измежду певиците, предходна през съвсем всички музикални поп-фолк компании у нас. След БМК следва Съни Мюзик, Ара мюзик и сега Пайнер.

10. Преслава започва като Петя

Истинското име на Преслава е Петя и с него тя започва музикалната си кариера. Нейният изобретател е Милко Калайджиев. Първият ѝ огромен шлагер, с който добива известност е „ Нямаш сърце “, кавър на известна сръбска ария.

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР