Доста често най-ярките, талантливи и вдъхновяващи личности се оказват хора,

...
Доста често най-ярките, талантливи и вдъхновяващи личности се оказват хора,
Коментари Харесай

10 тайни, които Мерилин Монро пазеше като зеницата на...

Доста постоянно най-ярките, надарени и вдъхновяващи персони се оказват хора, чийто живот е бил изпълнен с голяма болежка и страдалчество. Това важи в цялостна мощ и за една от най-големите звезди на XX век - Мерилин Монро, чиято трагична гибел раздруса целия свят, написа jenata.blitz.bg.

Когато умира на 5 август 1962 година, 36-годишната хубавица е звезда от международна големина. Личният й живот е възприеман като прекомерно абсурден за времето си и непрестанно е във фокуса на медиите.

За Мерилин Монро е писано ужасно доста.

Въпреки това обаче малко на брой са наясно с трагичните събития от живота й, които доста разумно изясняват за какво в последна сметка се стига до онази трагична вечер през 1962 година, в която русокосата хубавица се заключва в стаята си и повече не излиза от нея.

Още от най-ранно детство Мерилин е заобиколена от болежка, недоумение и възприятие на незадоволеност.

Днес ще ви срещнем с част от трагичните секрети на известната актриса, певица и модел, която се трансформира в кумир на милиони по целия свят.

Мерилин Монро в никакъв случай не е познавала татко си

Голяма част от феновете й са наясно, че същинското й име е Норма Джийн Мортънсън. Бейкър обаче не е семейството на биологичния й татко, а на първия брачен партньор на майка й Гладис.



Мерилин има брат и сестра, които не познава до 12-годишна възраст. По-късно майка й се омъжва за Мартин Едуард Мортенсън, само че двамата се разделят, откакто тя забременява с Мерилин.

Живяла е в приюти и приемни фамилии

Майка й Гладис не е била в положение да се грижи за нея, тъй като е шизофреничка. Затова и Мерилин непрестанно се скита по приюти, живее в приемни фамилии и при другари на Гладис. Това прави дребното момиче затворено и срамежливо.

Освен това непрестанно е била измъчвана от мъжете, с които се е срещала в тийнейджърските си години. Това единствено ускорява изолацията и безпокойството й.

Омъжва се на 17 години

По това време девойката живее при другари на майка си - Док и Грейс Годард. Заради работата си Док би трябвало да се реалокира в различен щат.

Според законите на Калифорния обаче той не може да вземе Мерилин със себе си, тъй като е малолетна. Тогава е взето решението 17-годишното момиче да бъде омъжено за момчето на съседите - Джеймс Дохърти.



Бракът им не може да се дефинира като неуспех, само че Джеймс не бил склонен брачната половинка му да прави кариера в шоубизнеса. След като подписва първия си контракт като модел, двамата се разделят.

Остава потресена от гибелта на наставника си

През 50-те години кариерата на Мерилин Монро потегля стремително нагоре. Неин сътрудник и ментор по това време е Джони Хайд, вицепрезидент на " Уилям Морис ". За страдание, броени дни, откакто подписва 7-годишен контракт с протежето си, той издъхва от инфаркт.

Изпитва голям боязън от сцената

Колкото и необичайно да звучи, тази необикновено надарена артистка е изпитвала ужасяващ боязън от обществени изяви, който се засилвал поради ниското й самочувствие.



В допълнение, Монро е страдала от тревожни разстройства и бодърствуване.

Най-известният миг в кариерата й унищожава втория й брак

Вторият брачен партньор на русокоската - бейзболната звезда Джо Димаджо, бил раздиран от непрекъсната ревнивост и злоба. А когато жена ти е най-известната и обичана русокоска в целия свят, това няма по какъв начин да повлияе на връзките ви.

След паметната фотография с повдигнатата бяла рокля бракът им се разпада.



Между другото, по-късно двамата съумяват да станат положителни другари, а след кончината й Джо е индивидът, който се заема с погребението й.

Всички й се подиграват поради независимостта й

Уморена от половата употреба на облика си, Монро води безкрайни разногласия с продуцентите, които постоянно приключват с неуспех. В последна сметка тя взема решение да сътвори лична компания - " Мерилин Монро Пръдакшън " и незабавно става за смях в пресата.

Мечтае да има деца

Монро се бори със болестта ендометриоза, поради което минимум четири от опитите й да стане майка приключват с неуспех. Една от бременностите й е извънматочна.

Сърцето й е било разрушено

Когато бракът й с Артър Милър се разпада, тя е принудена освен да работи с него на снимачната площадка на " Непригодните ", само че и да гледа по какъв начин пред очите й той стартира нова връзка.



Освен това актрисата считала, че ролята, написана особено за нея, е съзнателно по-слаба спрямо другите й екранни облици.

Болест пречи да приключи последния си филм

Студиото е знаело, че Мерилин има синузит и се нуждае от отмора и лекуване. Въпреки това плъзват слуховете, че тя симулира неразположение. Монро е отстранена от фотосите, даже й е наложена санкция.

Партньорът й Дийн Мартин обаче упорства тя да се върне на снимачната площадка, само че поради неочакваната гибел на актрисата желанието му по този начин и не се сбъдва.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР