Доста често хората допускаме несъзнавани грешки при организацията и хигиената

...
Доста често хората допускаме несъзнавани грешки при организацията и хигиената
Коментари Харесай

Храните, които не бива да държим в хладилника

Доста постоянно хората позволяваме несъзнавани неточности при организацията и хигиената в кухнята. И това нормално се случва просто тъй като не сме знаели някой подробност, който след това се оказва, че в действителност е от голяма важност.

Така да вземем за пример не всички типове храни е добре да бъдат съхранявани в ледник. И за това си има задоволително основателна причина.

Ето четири продукта, които е по-добре да държим в шкафа на стайна температура и за какво.

Чесън

Чесънът е един от тях. И по-точно към този момент обеленият чесън. Причината хладилникът да не е уместно място за него е, че всмуква влага и поради това може да хване плесен.

Един от разновидностите да държим чесъна по безвреден метод в хладилника е, в случай че е спретнат в буран и/или " маринован " в оцет.

Лук

Подобно на чесъна, лукът също може да хване плесен на влажно и студено, защото " попива " бактериите.

Това звучи много разумно поради практиката някои хора да поставят комат лук в ъгъла на стаята на някой болен от фамилията, за да " обере " бактериите.

Джинджифил

Джинджифилът също има доста изгоди за здравето ни, само че не и в случай че го консумираме откакто е бил съхраняван в ледник. Причината още веднъж е мухълът.

За да не си навредим, а да извлечем удобното деяние на корена за бъбреците ни, е най-добре да го ядем единствено, в случай че сме го държали на изсъхнало в долап.

Ориз

Тук става дума за ориз, който е към този момент приготвен. Той също не трябва да се съхранява на влажно и студено и още веднъж това предписание важи поради мухъла.

В сравнение с останалите артикули обаче, с ориза би трябвало да внимаваме повече. Максималното време, в което можем да го оставим в хладилника, е 24 часа. В противоположен случай рискуваме да получим даже хранително натравяне, породено от бактерията bacillus cereus, която оризът може да развие, пише Your Tango.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР