Доскорошният областен управител на Варна Благомир Коцев публикува обръщение към

...
Доскорошният областен управител на Варна Благомир Коцев публикува обръщение към
Коментари Харесай

Благомир Коцев с равносметка за свършеното като областен управител на Варна

Доскорошният регионален шеф на Варна Благомир Коцев разгласява послание към жителите с доклад за свършеното от него и екипа му за 6-месечната им работа.

Коцев показва, че ще продължи да работи по тематиките с решаването на въпроса с трафика в Морската градина, построяването на свлачищния път при сп. „ Трифон Зарезан ”, изследване и лобиране за довършването на автомагистрала „ Черно море ” , следене „ под лупа ” на всички покупко-продажби на общинските препоръки, при които има подозрения за разпродаване на публични парцели, създаване на индустриални зони в региона и други

По думите му в последните години Областна администрация - Варна е била проведена най-вече в това да разпродава държавна благосъстоятелност. Той е освободил чиновници, които с фиктивни покупко-продажби са придобивали държавни парцели.

Спрени са злоупотреби с държавно имущество, продължаващи към този момент 30 години, а папки с материали са предадени на проверяващите органи.

Ето и цялото послание на Благомир Коцев:

Скъпи другари,

За късия интервал, през който работих като регионален шеф, осъзнах, че разбирам политиката по собствен метод – като непрекъснато деяние. Тъй като длъжността ми имаше най-вече административни функционалности, аз постоянно съм желал да я облека в съответно практическо приложение, което да ми даде задоволеност за свършената работа.

Когато влязох в регионалната администрация, заварих администрация, която вместо да търси най-хубавите решения в интерес на жителите и да извършва дейно задълженият си по закон, в последните години е била проведена посредством избрани чиновници най-вече в това да разпродава държавна благосъстоятелност - голям брой покупко-продажби с недвижими парцели на големи стойности, включително двата огромни паркинга, които е трябвало да обслужват посетителите на Морската градина.

За задачата трябваше да взема незабавни ограничения и да прекъсна тази порочна процедура . Смятам, че за близо 6 месеца, в които бях регионален шеф, вкарах високи стандарти на работа, прекратих всички съмнителни разпоредителни дейности, привлякох като съветник една от положителните реномирани варненски адвокатски фирми, която пое отговорностите на чиновниците на администацията, които целеустремено ни саботираха.

Заедно с тях спряхме злоупотреби с държавно имущество , продължаващи към този момент 30 години и предадохме големи папки с материали на проверяващите органи. В резултат на това част от администрацията, която ГЕРБ е построила за 12 години, се опита да подведе обществеността, измислиха постановката с горивото за украинските рейсове, което сякаш съм зареждал на мои персонални коли, всекидневно се опитваха да попречват работата по най-различни способи, в това число и посредством замяна на документи.

Станахме очевидци на непрекъснати клюки в жълтите медии , доноси от страна на общинската администрация и функционерите на ГЕРБ - всичко това, с цел да се прикрие систематичният обир на страната. Питаме се за какво България не е богата даже като някои прилежащи балкански страни... Отговорът е един - тъй като там не се краде по този начин.

Задължен съм на по-голямата част на администрацията, която ме поддържаше, за неуморния труд на екипа по хилядите документи, преписки и сигнали, които ни засипваха в регионална администрация, както и за подготовката на заповедта за крайбрежната алея, която лиши близо 3 месеца. Днес крайбрежната алея е безвредно място за разходки и е цялостна с щастливи хора . Надяваме се, че ще има последователност и отсега нататък ще се работи за нейното архитектурно облагородяване.

Заедно с екипа ми намерихме учредения за стопираме ликвидация на общински парцели - обществена благосъстоятелност, в случай че регионалната администрация съвсем не е прибирала решение на варненския общински съвет до момента. Предходните регионални шефове от ГЕРБ са били в действително послушание на кмета Иван Портних по партийна линия и са се съобразявали с всички негови прищевки.

Затова се заех да осъществя промени като реорганизирах администрацията, освободих чиновници, които с фиктивни покупко-продажби са придобивали държавни парцели и това си имаше естествено продължение – заплашваха ме. Особено откакто прекратихме кражбата на парцели посредством така наречен обстоятелствени инспекции, макар че законът дава малко пълномощия на страната в тези случаи.

Установих проведена скица за придобиване на парцели по отминалост - с двама очевидци и нотариус също в играта. С отпадането на мораториума върху придобивната отминалост за държавни и общински парцели този обир ще се узакони. Затова моля към идващото национално заседание да вземе подобаващи законодателни ограничения в тази посока.

Благодаря на екипа към мен, че дружно показахме, че със закона и страната би трябвало да се преценява всеки. Убеден съм, че стартирах сполучливо процеса по връщането на град Варна на неговите поданици от ръцете на алчната команда на ГЕРБ. Вярвам, че напъните ми са разбрани от хората и на идните избори ще ни поддържат, тъй че да продължим смяната за Варна и района.

Сред тематиките, по които имам намерение да работя, в случай че хората ни гласоподават доверие в идващото ръководство, са решаването на въпроса с трафика в Морската градина на град Варна, построяването на свлачищния път при сп. „ Трифон Зарезан ”, изследване и лобиране за довършването на автомагистрала „ Черно море ” , следене „ под лупа ” на всички покупко-продажби на общинските препоръки, при които има подозрения за разпродаване на публични парцели, създаване на индустриални зони в региона и привличане на външни вложители по инфраструктурни планове за по-добри предложения, диверсификация на изпълнителите на държавни поръчки, с цел да се усъвършенства качеството на осъществяването, да се минимализират корупционните схеми и да се разбие корпоративният монопол.

Ще работя за разрешаването на казуса с водоснабдяването на няколко варненски селища , който е наложителен. Както и още десетки други щекотливи въпроси. Чака ни доста работа! Благодаря ви за доверието и поддръжката!

Благомир Коцев, Политическа партия “Продължаваме смяната ”
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР