Доскоро Германия не искаше да праща оръжия на Украйна, но

...
Доскоро Германия не искаше да праща оръжия на Украйна, но
Коментари Харесай

Германия праща 56 танка на Украйна

Доскоро Германия не искаше да праща оръжия на Украйна, само че не щеш ли държавното управление отвори пътя за 56 танка наследство от времето ГДР. Федералният съвет по сигурността е одобрил пратката, заяви " Шпигел ". 

Танковете PbV-501 са оборудвани с оръдие и автоматизирано оръжие и са били част от общоприетото въоръжение във Варшавския контракт. След обединяването на Федерална Република Германия и Германска демократична република танковете стават благосъстоятелност на Бундесвера, а при започване на 90-те години са дадени на Швеция. След това Швеция ги продава на чешка компания, която желае в този момент да ги продаде на Украйна. Затова е нужно и единодушието на Германия. Съгласието от немска страна е получено бързо, запитването от чешката компания е постъпило на 24 март. 

През 2019 година Германия е отказала танкове да бъдат доставени на Украйна. Тогавашното държавно управление на Ангела Меркел беше срещу оръжейни доставки за Украйна, с цел да не се заплаши разговорът с Русия. Промяната в немската позиция настъпи след съветската експанзия на 24 февруари и вследствие на натиска, оказван от западните съдружници. Канцлерът Шолц се ангажира с промени в политиката по сигурността на Германия.

 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР